Schooljaar 1974 - 1975.


Aktie voor oversteekouders - augustus 1974


Frankie en de voorloper - september 1974.

De "Frankie" was de naam van de schoolkrant van de Franciscusschool. Eerst kwam "de Frankie voorloper" uit met allerlei bruikbare informatie voor ouders, zoals o.a. de lokaalindeling, informatie over Engels en blokfluitles.Enkele pagina's uit de schoolkrant.Rapport van de eerste klas   -  kerst 1974.


Floralia - wie verzorgt het plantje op de juiste wijze ? - voorjaar 1975.

Gedurende vele jaren heeft de Franciscusschool deelgenomen aan de zogenaamde Floralia-wedstrijden. Vanaf 1873 zijn er in Nederland vele Floralia-verenigingen actief. Die verenigingen danken hun naam aan de Romeinse bloemenfeesten ter ere van Flora, de godin van de bloemen en planten.

De Floralia-vereniging in de gemeente Velsen organiseerde in samenwerking met de basisscholen hun jaarlijkse wedstrijd. Kinderen kochten een stekje van bijv. een Coleus,  Spathiphyllum of Tradescantia en kweekten dat plantje thuis op. Vol trots werden de volwassen planten enige maanden later op school weer tentoongesteld en de kinderen ontvingen - na een geslaagde kweekactie - een officieel diploma.


Schoolkamp naar Austerlitz  -  juni 1975.

 

Als aandenken aan het schoolkamp van dit jaar ontvingen alle kinderen een vaantje.

Op donderdag 19 juni 1975 werd de afscheidsmusical "de allerlaatstenieuwsshow" opgevoerd in de Laurentiuskerk. Helaas hebben we geen foto's, maar we kwamen wel het openingslied tegen.
De groepsfoto's van 1974-1975.