Schooljaar 1999-2000.


Pierloop  -  11 september 1999.

Het was warm. De kinderen liepen niet in de schoolshirts met lange mouwen, want dat zou veel te warm zijn. Nadeel was nu wel dat dat ze niet zo goed herkenbaar waren. Des te groter de verrassing dat de Franciscus de scholenprijs won. Compliment aan alle lopers.Korfbal in sporthal Zeewijk  -  herfstvakantie 1999.

Op maandag (groepen 5/6) en dinsdag (groepen 7/8) in de herfstvakantie was het weer een drukte van belang in sporthal Zeewijk - het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi werd gespeeld. Op maandag deden twee teams mee uit de groepen 5/6. Er werd verdienstelijk gespeeld, maar de finales waren helaas niet haalbaar.  Op dinsdag traden de drie teams uit de groepen 7/8 aan en bijna werd door alle drie de teams de tweede ronde bereikt - het derde team viel op doelsaldo af. Na een spannende tweede ronde stonden uiteindelijk Franciscus 1 en Het Kompas in de finale: een spannende wedstrijd die uiteindelijk na de verlenging eindigde in 2-2. Bij de strafworpen hadden onze leerlingen de zenuwen net iets beter onder bedwang en dus .........korfbalkampioen 1999. Complimenten !Sinterklaas op de Franciscus  -  5 december 1999.


en nog even een vriendenfoto in groep 8....Kerstdiner bij de kleuters - december 1999.Kerstmusical  -  "kerst brengt vrienden"  -  december 1999.

In het bejaardencentrum maakt Annika kennis met de 99-jarige mevrouw van Dam. Zij is het 'buitenbeentje' van het bejaarden-centrum. Mevrouw van Dam houdt niet van breien, punniken of kaartspelletjes. Ze doet iedere ochtend fitness op de nieuwste popmuziek, draagt excentrieke kleding etc. Annika en mevrouw van Dam kunnen het prima met elkaar vinden. Annika vertelt over de kinderen die haar altijd pesten en dat zij dan vaak in haar bijzondere sprookjesboek gaat lezen. De twee kletsen honderduit en hebben veel plezier. Ondertussen gebeurt er van alles en nog wat in het bejaardencentrum. De directrice is blij dat de kinderen zo leuk met de bewoners omgaan. Maar wanneer het keukenpersoneel door de griep wordt uitgeschakeld is de paniek volledig terug. 'Wie verzorgt nu het kerstdiner'! Mevrouw van Dam grijpt in. Zij zal samen met Annika zorgen dat er een grandioze maaltijd op tafel komt. En zo gebeurt het. Het kerstdiner brengt de twee partijen tot elkaar ... Kerst brengt vrienden.Cobra-kunst b.g.v. 75-jarig bestaan - januari 2000.


De onderbouwgroepen hielden zich gedurende dit "cobratijdperk" bezig met een dansopdracht rond fantasiedieren en traden op in de gymzaal. Voorts nog wat sfeerfoto's van de werkzaamheden vóór en tijdens de opening.
Het 75-jarig bestaan van de Franciscus - maart 2000.

In september 2000 bestaat onze school 75 jaar. Een reden voor een feestje, dat we vierden in het voorjaar. Geen klein feestje!  Nee....... een week lang feest ! 

Iedere dag was er iets leuks te doen zoals o.a. een ballonnenwedstrijd, oud-Hollandse spelletjes, een vossenjacht waarbij je op zoek moest naar vreemd uitgedoste meesters en juffen en een sport- en spelmiddag. Geniet van de foto's !Bijzondere weeksluiting  -  mei 2000.

Meester Hans Pullens  en Bart treden tijdens de weeksluiting op als The Blues Brothers met het nummer "Everybody needs somebody to love". Mooie herinnering !


Kleuterfeest  -  thema: "circus" -  juni 2000.

Deze gezellige dag begon met een speurtocht naar de ontsnapte leeuw, want zonder de leeuw kon de voorstelling natuurlijk niet beginnen. Hij was al snel gevonden, want hij lag gewoon lekker te luieren op een boomstam. Gelukkig kon de voorstelling toen beginnen en ging de helft van de groep naar de speeltuin "de veilige haven" en de rest deed leuke spelletjes op het schoolplein. Onze jongsten hebben weer genoten van een heerlijke dag!Waterfeest  -  wat een hitte, 30 graden !  -  juni 2000Schoolkamp groep 8  -  Egmond-Binnen  -  19 t/m 23 juni 2000.

Het was weer een heerlijke week! Prachtig weer, waardoor we ook geruime tijd op het strand hebben doorgebracht. Verder deden we de kampioenskrijg, levend stratego en natuurlijk het spel met de Muitersteen. Op woensdag speelde het Nederlands elftal tegen Frankrijk en het was groot feest, want we wonnen met 3-2. Op donderdag naar het zwembad in Egmond en een spectaculaire Bonte Avond. Het was een super week !


Afscheidsmusical groep 8  -  "De doem van Gunder" -  juli 2000.

Een griezelig spannend verhaal over een 'doem' die pas in het nieuwe millennium kan worden verbroken en hoe groep 8 hier tijdens de meerdaagse schoolreis op spectaculaire wijze in verzeild raakt. 

De meerdaagse schoolreis van groep 8 staat voor de deur. De kinderen hebben zelf mogen kiezen uit meerdere bestemmingen. De meeste stemmen zijn voor 'survivalslot Gunderstein'. Dit middeleeuwse kasteel biedt, volgens de folder, tal van enerverende survival-activiteiten. Wanneer groep 8 in Gunderstein arriveert, valt direct de unheimische sfeer op. Aan de muur in de grote zaal hangt het schilderij van Gunder, de laatste landheer. Met doordringende blik kijkt hij de bezoekers aan. De schrik is groot als de zeer zonderlinge butler en vreemd giechelende dienstmeid het gezelschap verwelkomen. Waar zijn ze aan begonnen?!


Laatste schooldag in groep 8 - juli 2000.


Afscheid groep 8  -  juli 2000.


De groepen van 1999 - 2000.