Schooljaar 1985-1986.


Voor iedereen een geel koffertje  -  15 september 1985.

 

Op 15 september 1985 gingen alle basisscholen over van "klas" naar "groep".  Om dit te vieren kregen de leerlingen van alle basisscholen van toenmalig minister Deetman van Onderwijs een geel koffertje met informatie over de nieuwe leermethode. 


Actie voor Greenpeace  -  26 oktober 1985.

Onze school deed in 1985 actief mee met een actie voor de milieuorganisatie Greenpeace. De gift-enveloppes die eerder waren uitgedeeld in de omgeving van de school werden die dag opgehaald en het geld kon geteld worden. Helaas vertelt de geschiedenis niet hoeveel onze leerlingen voor dit goede doel hadden opgehaald. 


Sinterklaas op de Wildzang  -  5 december 1985.


Feestweek 60-jarig bestaan van de school - 19 t/m 25 april 1986.

In de week van 19 t/m 25 april 1986 vierden wij het 60-jarig bestaan van de Franciscusschool. 

Er waren zoveel ideeën om dit heuglijke feit met de kinderen te vieren, dat we gekozen hebben voor een week feest: elke dag was er wel een leuke activiteit. Het begon met een officiële opening met toespraken en cadeaus, o.a. een mooie pentekening van de school. Op maandag kreeg elke leerling een lekker stukje taart. Bakker Groen van de Zeeweg had een taart gemaakt van 3 bij 1 meter; groot genoeg voor alle leerlingen. Later die dag was er een ballonnenwedstrijd. 

Elk kind kreeg een blauwe ballon en een kaartje en al die ballonnen werden gelijktijdig opgelaten. De winnende ballon kwam uiteindelijk terecht in Frankrijk. Dan had je wel geluk, want heel veel ballonnen bleven al hangen in de bomen op het schoolplein. 

Tijdens de feestweek was er op donderdag 22 april een puzzel-speurtocht voor alle groepen.  De foto-puzzeltocht was voor de leerlingen van de bovenbouw.  Ze moesten met hun groepje de locaties op de foto vinden. Daar deden ze een opdracht en kregen een letter. Met alle verzamelde letters moest aan het eind van de speurtocht een woord worden gemaakt. 


Later die week speelden we oude spelletjes, zoals bikkelen en tollen, er was een poppentheatervoorstel-ling die zeer in de smaak viel bij de leerlingen en we organiseerden een soort songfestival met allerlei oude kinderliedjes, die door de kinderen werden gezongen en uitgebeeld en uitbundig werden meegezongen door ouders, opa's en oma's. Op vrijdag sloten we de week af met een gezellig feest; overdag voor de leerlingen en 's avonds voor ouders en oud-leerlingen. Het was al met al een zeer geslaagde week.Schoolkamp naar Austerlitz  -  juli 1986.


Afscheidsmusical groep 8  -  "De Spettershow"   -  juli 1986.

Met een parodiërende knipoog naar de bekende televisieshows presenteert de klas 'De Spetter-show'. Zij zijn voor dit razend populaire t.v.-programma uitgeloot. De show kent een aantal vaste onderdelen. Deze zijn: DE SCHOOLSPOT - DE MODE SHOW - het intelligentiespel 'PIENTERPUNTJE' en het zangonderdeel ZING-A-SONG. Zoals een goede televisie-show betaamt treden artiesten uit binnen- en buitenland op. De bekende Willem Krul (gespeeld door meester Hans Haer.) presenteert het programma. Natuurlijk ontbreken ook bij deze show de 'vakkundige' juryleden niet. Zij kennen de klas (met hun  juf gespeeld door juf Hedwig B.) zelfs de superscore van 1000 punten toe. De koffer met prijzen bevat droomreizen naar het VMBO, HAVO, VWO e.d. Teleurgesteld nemen de winnaars de prijzen in ontvangst. In het lied "Afscheid" wordt duidelijk waarom. Maar als Willem Krul de fantastische troostprijs bekend maakt is iedereen weer in een opperbeste stemming: 6 weken zomervakantie! Met het knallende lied "Blij als een bij" wordt de show afgesloten. Wederom een bijzonder woord van dank aan Ton B. voor de mooie decors, aan meester Henk de Ruijter voor het verzorgen van de techniek en aan de andere meesters en juffen voor de leuke toneelstukjes tussendoor.Afscheidsfoto groep 8 - juli 1986


De groepen van 1985 - 1986.