Schooljaar 1994-1995.


Pierloop  -  10 september 1994.

Voor de zoveelste keer waren we de school met het meeste aantal inschrijvingen, namelijk 47 lopers. We wonnen de scholenprijs ( de totaaltijd van de snelste vijf kinderen per school) en individueel was bij de meisjes Sanne (2e plaats meisjes 3 km.) het snelst en bij de jongens was Merijn de snelste jongen van de school. Proficiat allemaal en we hebben weer een mooi spelpakket voor de school verdiend.Kinderboekenweek 1994 - Griezelen.

Het thema van de kinderboekenweek van 1994 was "in het holst van de nacht". Hoewel de nieuwbouw al volop in gebruik was, konden we nog steeds beschikken over de oude Franciscusschool, een gebouw uit 1925 met een grote vol spinrag hangende zolder, die alleen kon worden betreden via een oude, krakende trap; de ideale plaats voor een heel enge ervaring. De kinderen die tijdens de "nachtelijke voorstelling" deze trap omhoog gingen, wisten dat er iets eng zou kunnen gebeuren ................ Gelukkig durfden veel jongens en meisjes deze enge tocht aan, kregen de schrik van hun leven - zoals te lezen in de verhalen van Janneke, Marieke en Stefan - maar konden er achteraf hartelijk om lachen en waren blij dat ze zo dapper waren geweest.
Korfbaltoernooi  -  herfstvakantie  -  24 oktober 1994.

Weer een trotse groep 7 en 8: korfbalkampioen 1994.Boerenkoolfuif groep 7  -  25 november 1994.

De boerenkoolfuif is al heel lang een traditie op de Franciscusschool. In de tweede helft van groep 6 beginnen we met de schooltuintjes. Elk kind heeft een stukje grond van ongeveer twee vierkante meter en daarop worden gedurende het seizoen (tot ongeveer september) allerlei producten verbouwd, zoals tuinkers, tomaatjes, boontjes, sla, andijvie en natuurlijk boerenkool. Als in november de vorst over de boerenkool is geweest, kunnen we de boerenkoolfuif gaan vieren, de afsluiting van alle activiteiten in de schooltuin. We eten gezamenlijk een bordje boerenkool met worst, spelen een spannend buitenspel, genieten van allerlei toneelstukjes en gaan tenslotte even lekker dansen in de disco.Een gezellige maand  -  Sint en kerstmusical  -  december 1994.Carnaval alaaf !!!  -  februari 1995.


Schoolbasketbal 1995.

Jarenlang heeft de Franciscusschool in de voorjaarsvakantie deelgenomen aan het schoolbasketbal toernooi en we waren vaak zeer succesvol. In 1995 was er zelfs dubbel succes.
Onze Janneke wint de regionale voorleeswedstrijd  -  25 maart 1995Schrijver op school  -  april 1995.

Op donderdag 6 april bezocht de kinderboekenschrijfster Selma Noort onze school. We vinden het als school belangrijk dat kinderen veel lezen en wat is er dan leuker om als kind op jouw school jouw favoriete schrijver te ontmoeten. We prijzen ons als school gelukkig dat het meerdere keren is gelukt een kinderboekenschrijver op school te krijgen.Landelijke strandschoonmaakdag / 27 april 1995.


Schoolvoetbal.                                            maart / april 1995.

Jaarlijks neemt de Franciscusschool met wisselend succes, maar altijd met een groot aantal teams deel aan het schoolvoetbaltoernooi. Elk kind dat wil, mag meedoen en het belangrijkste motto is dan ook: "meedoen is belangrijker dan winnen". In het enthousiasme werd dat soms wel eens vergeten en was de winst toch wel heel aantrekkelijk. Ook in 1995 was er weer winst na een spannende en zeer sportieve finale.  Kleuterfeest  -  thema: de markt  -  1 juni 1995.Schoolkamp groep 8 in Huizen  -  juni 1995.Afscheidsmusical groep 8  -  "Confetti"  -  3 juli 1995.
Afscheid groep 8  -  juli 1995.


De groepen van 1994 - 1995.