Schooljaar 1996-1997.


Pierloop  -  14 september 1996.

Op 14 september 1996 werd onder ideale omstandigheden al weer de 7de Pierloop gelopen. In totaal 2200 deelnemers, waaronder 800 scholieren. Onze school nam deel met 99 lopers: een record ! We eindigden op de 6e plaats in scholenwedstrijd en de allersnelste van onze school was Edwin. Een compliment voor alle lopers!

We hebben helaas geen foto's, maar alleen dit krantenbericht.

Wie wel foto's heeft? Ze zijn van harte welkom (e-mailadres op de homepage). 


Sporten doen we graag op de Franciscus - sept. 1996

Vaak hoorden we van collega's en/of ouders van andere scholen: "Hoe komt het dat jullie altijd zo goed presteren bij de sporttoernooien?" Nou, wij vinden het belangrijk dat de kinderen veel (kunnen) sporten tijdens en buiten schooltijd en vooral in de jaren 90 had een deel van het team er tijd voor en plezier in om met de kinderen wat extra te trainen voor bijvoorbeeld een basketbaltoernooi. Wij, maar vooral ook de kinderen, vonden het leuk om een bepaald speelconcept in te studeren en als ze dat eenmaal door hadden, wilden die kinderen graag extra trainen. Dat verklaart een hoop. De laatste tientallen jaren hebben de leerkrachten geen tijd meer voor trainingen na school of tussen de middag en schakelen wij vooral oud-leerlingen en ouders  in, die het leuk vinden om een sportploeg te trainen en te begeleiden tijdens de wedstrijden. Dat resulteerde steeds vaker in de Olympische gedachte van "meedoen is belangrijker dan winnen", maar gelukkig kwam soms ook de overwinningsdrang bij de kinderen en de begeleiders naar boven. Maar .......... het belangrijkste motto bleef : Houd het sportief !


Kinderboekenweek  -  thema: "Heksenketel"  -  2 t/m 12 oktober 1996.

Meester Renno in Sneeuwwitje.
Meester Renno in Sneeuwwitje.

Op woensdag 2 oktober werd de kinderboekenweek op  spectaculaire wijze geopend. De kinderen werden uit hun lokaal gelokt door de rattenvanger van Hamelen (Albertine) en naar het grote plein geleid. Daar werden in een doorlopende voorstelling door de leerkrachten vijf sprookjes uitgebeeld ( Sneeuwwitje, Roodkapje, Hans & Grietje, Repelsteeltje en Doornroosje). Het was voor ons leerkrachten heerlijk om te doen en de kinderen hebben ervan genoten.

Gedurende de kinderboekenweek zijn we in de groepen bezig geweest met het thema; er werden sprookjes geschreven, uitgebeeld voor andere groepen, er werden werkstukken gemaakt, spelletjes gespeeld en natuurlijk werd er veel, heel veel gelezen. 

Doornroosje.
Doornroosje.
Repelsteeltje.
Repelsteeltje.
Doornroosje.
Doornroosje.
Hans & Grietje.
Hans & Grietje.
Doornroosje.
Doornroosje.
Repelsteeltje.
Repelsteeltje.
Doornroosje.
Doornroosje.
De rattenvanger.
De rattenvanger.
Doornroosje.
Doornroosje.
Repelsteeltje.
Repelsteeltje.
Doornroosje.
Doornroosje.
Hans & Grietje
Hans & Grietje


Herfstvakantie: korfbalkampioen !  -  oktober 1996


Kerstspel gespeeld door de groepen 1 t/m 4  -  18 december 1996.Carnaval  -  vrijdag 7 februari 1997.

Alaaaaaf !!Basketbal  -  voorjaarsvakantie 1997.

Net als voorgaande jaren deed de Franciscusschool weer enthousiast mee aan het basketbaltoernooi. Dit jaar hadden we vier teams: één mixteam, één jongens-team en twee meisjesteams. Twee dagen lang is er met veel inzet en plezier gespeeld en de resultaten waren weer groots: 2e plaats voor de meisjes, 3e plaats voor de jongens en het mixteam werd KAMPIOEN!
Schoolkamp groep 8  -  Huizen  -  14 t/m 18 april 1997.
Kleuterfeest  -  thema: "De boerderij"  -  5 juni 1997.Afscheidsmusical "Wow" en afscheidslied groep 8  -   juli 1997.Afscheid groep 8  -  juli 1997.


De groepen van 1996 - 1997.