Schooljaar 2021 - 2022 (mei - juli).


Afsluiting thema "Tweede Wereldoorlog " in de groepen zes  -  mei 2022.

De groepen zes hadden een speciale afsluiting van het thema  "Tweede Wereldoorlog".  De kinderen hadden lapbooks gemaakt: een lapbook is een verzameling van mini-boekjes, klepjes en ander gevouwen materiaal en op of in die ruimtes wordt informatie geschreven over het onderwerp. Vervolgens presenteren de kinderen de inhoud van hun onderwerp aan hun klasgenoten of aan leerlingen van de andere groepen zes. Mooie presentatievorm! 


Sportdag voor de groepen 1 en 2  -  13 mei 2022.

 

 

Wat een prachtige dag voor een gezellige sportdag.

Onze jongsten hebben zich prima vermaakt met leuke activiteiten binnen en buiten. Binnen was er natuurlijk de traditionele stoelendans en behalve lekker vrij spelen konden de kinderen hun creativiteit uitleven met behulp van stoepkrijt en al hun energie kwijt op een "monsterlijk" mooi springkussen.

Dank aan alle ouders voor de helpende handjes !

Sportdag voor de groepen 3 en 4.

 

 

 

De groepen 3 en 4 hadden hun sportdag op het terrein van tennisvereniging "Groeneveen". 

 Er waren vijftien verschillende spellen uitgezet zoals een sponzenloop, zaklopen, diverse tikspelletjes, een rupsband,      ski-lopen en nog veel meer. Samenwerking en veel plezier waren bij deze spellen belangrijk, maar de kinderen leerden ook goed omgaan met winst en verlies. Mede door het prachtige weer en de inzet van de hulpouders - waarvoor onze dank - was deze sportdag een succes. (tekst meester Sander) 


Groep 4b in het Pieter Vermeulen museum  -  31 mei 2022

Vandaag bezocht groep 4b het Pieter Vermeulen museum. Er was veel te zien en te doen. De kinderen mochten zelf bijzondere vondsten opgraven, gevonden scherven werden weer aan elkaar gezet en bij de rondleiding in het museum mochten we zelfs "achter de schermen" kijken en daar hebben we heel veel opgezette dieren gezien. De kinderen hebben heel veel gezien en gehoord. Hartelijke dank aan de ouders die ons vandaag wilden helpen.


Werk aan de winkel in de schooltuintjes  -  3 juni 2022.

 

 

Met hulpmoeder en meneer de Ruijter op een zonnige vrijdagmorgen in de tuintjes. Gelukkig heeft het wat geregend. Aardappelen, worteltjes, radijsjes, uien, boontjes, bietjes  en zonnebloemen gaan nu hopelijk goed groeien. Helaas doet het onkruid dat ook en daarom blijft er werk  aan de winkel....


Toffe gymles  groep 5a -  10 juni 2022.

Gymnastiek is eigenlijk altijd wel leuk, maar soms mogen we van meester Maarten pyramides bouwen. Gaaf !!Schoolkamp groep 8 in Egmond-Binnen  -  15, 16 en 17 juni 2022.

Ieder jaar weer een groot feest: drie dagen op schoolkamp naar "De Broekakkers" in Egmond-Binnen. 


Thema: verzamelingen in groep 3  -  16 juni 2022

Deze week werkten  de groepen  3 met het thema  "verzamelen".  De kinderen hadden allerhande voorwerpen uit hun eigen  verzamelingen meegenomen naar school, zoals poppen en autootjes.                                                                  Voor ex-collega meester Henk de Ruijter was dit een uitgelezen moment om te vertellen over zijn grote passie: het verzamelen van grammofoonplaten en alles wat daarbij hoort.  Meester Henk liet van alles zien: grote en kleine platen, zwarte- en gekleurde platen, picture-discs,  een dubbel lp met een kerststalletje, maar ook oude platenspelers. Uiteraard speelde hij ook wat platen af, zong met de kinderen wat liedjes en speelde een geluidenquiz. De kinderen vonden dit allemaal heel leuk, maar zij niet alleen: ook Meester Henk heeft genoten. 


Schoolreisje groep 6, 7 en 8 naar Duinrell  -  21 juni 2022

De groepen 3, 4 en 5 gingen dezelfde dag naar Drievliet.


Thema "Ridders en kastelen" in de groepen 6  -  6 juli 2022

Het laatste thema in groep 6 was dit jaar "Ridders en kastelen" en daar hoort bij het bouwen van een kasteel met behulp van suikerklontjes. Er ontstonden prachtige bouwwerken voorzien van allerlei versieringen en natuurlijk mochten de ridders niet ontbreken. Vele suikerklontjes dienden als bouwstenen, maar niet allemaal; menig suikerklontje werd met smaak opgepeuzeld door de actieve bouwers.  

Binnen ditzelfde thema brachten de groepen zes een bezoek aan de ruïne van Brederode. De kinderen voelden zich voor even kasteelheren en -vrouwen; er werd verteld over allerlei gewoonten en ambachten uit die tijd en de kinderen werd getraind in Middeleeuwse technieken als stokvechten en boogschieten. Gave excursie !


Juffendag in de groepen 6  -  7 juli 2022


Middeleeuws festival met de groepen 5 en 6  -  7 juli 2022

 

De afgelopen weken zijn de kinderen van de groepen zes druk bezig geweest met het voorbereiden van het Middeleeuws festival. Er werden ideeën bedacht voor diverse activiteiten en deze werden in groepjes uitgedacht en voorbereid. Er werden uitnodigingen gemaakt en er werd gewerkt aan de aankleding en de spelregels. De groepen vijf kregen een uitnodiging voor deze feestelijke middag. De kinderen van de groepen zes waren zenuwachtig, maar het werd een groot succes. De zelfgemaakte linzensoep werd door iedereen met smaak gegeten. 

 

 


Afscheidsmusical groep 8 : "Over de kop." -  7 juli 2022

In attractiepark Ruigrijk staan de mooiste achtbanen van Europa.

De directie van het park wil graag een nieuwe achtbaan bouwen en organiseert een "Achtbaan Challenge":  wie kan de mooiste achtbaan verzinnen? 

De enige voorwaarde: hij moet over de kop!!

Japie, een dromerige jongen zit in het publiek tijdens de presentatie en belandt per ongeluk op de presentatiestip en laat zijn ontwerp zien; een achtbaan die acht keer over de kop gaat en waarbij je kunt uitstappen in het wolkenrijk. Japie wordt hartelijk uitgelachen door de jury, maat tot ieders verbazing staat Japie's achtbaan de volgende dag in het park. Hoe kan dit ? Dit is onmogelijk. Ook Japie is verbaasd! Maar niet lang, want voordat iemand hem kan tegenhouden is hij in het karretje gestapt en vertrokken. Iedereen wacht, maar het karretje komt niet terug.

Waar is Japie gebleven ? 


Als afscheid nog één laatste keer op de foto met jouw leerkrachten.


Afscheidsfoto's 2021-2022.


Einde schooljaar  -  15 juli 2022.


De groepen van 2021 - 2022.