Schooljaar 1988-1989.


Bezoek aan de IJmuider Harmonie - januari 1989.Basketbalkampioenen - februari 1989.

Trots als pauwen! Dat kun je duidelijk zien, maar..........het was lastig dit jaar, de tegenstand was heftiger, we gingen door naar de finale op doelsaldo, maar het team van de Franciscus is voor de derde keer op rij schoolbasketbalkampioen van IJmuiden geworden. Er is dan ook hard gewerkt om dit te bereiken: twee keer in de week trainen in de gymzaal, een speciale training werd verzorgd door twee Amerikaanse professionals van basketbalvereniging Akrides en het heeft ook absoluut geholpen dat onze mannen gedurende het hele toernooi enthousiast werden ondersteund door verschillende cheerleaders. Hulde dames! Enkele foto's van carnaval en het indianenspel tijdens het schoolkamp.Landelijke finale schoolvoetbal in Zeist - 7 juni 1989.


In deze halve finale werd ons team derde in de poule en was het voetbalavontuur ten einde!


Afscheidsmusical groep 8  - "De weermachine"."  -  juli 1989.

Arie Droognat is een oud-onderwijzer die tien jaar geleden ontslag genomen heeft, zijn postzegelverzameling heeft verkocht, zijn uitbundige vakantievieringen heeft stopgezet en zich dag en nacht bezighoudt met één ding: DE WEERMACHINE.

De uitvinding zorgt voor permanente opschudding. Wanneer het apparaat getest wordt, bellen even later alle buren boos aan. Bij de één is de bliksem ingeslagen, de ander heeft lekkage etc. Als troost belooft Arie de volgende dag voor mooi weer te zullen zorgen. Ze spreken af op het strand.
Nadat de uitvinding zijn belofte heeft ingelost, ploft iedereen tevreden in het zand. Niemand heeft in de gaten dat een vreemd-uitziende badgast de weermachine steelt. Zo komt de uitvinding terecht in paraplufabriek 'Nooitzon'. Door de schakelaar op 'rotweer' te zetten kan de productie van paraplu's en zonnenkanonnen worden opgevoerd. De werknemers zijn hierover zeer ontstemd. Helemaal wanneer zij te horen krijgen dat alle vrije dagen worden ingetrokken. Omdat de werknemers en Rosa, de koffiejuffrouw, de volgende dag aan de finale van een talentenjacht moeten deelnemen, besluiten ze om 's nachts de weermachine te stelen. De onvoorzichtige Rosa vertelt aan de presentator dat zij voor het schitterende weer heeft gezorgd. De beide paraplufabriek-directeuren, die in het publiek zitten, hollen naar het podium. Het geruk en getrek maakt een einde aan de weermachine. En dat is maar beter ook. De laatste groepspagina van groep 6/7 - juli 1989.


Afscheid 1989.


De groepen van 1988 - 1989.