Schooljaar 1993-1994.


Rommelmarkt Franciscus.

Vrijdagmiddag 1 oktober 1993 was er op school voor alle geïnteresseerden een rommelmarkt. Het is een heel gezellige middag geworden. Het was erg druk en de mensen kwamen enerzijds uit nostalgie en anderzijds met de bedoeling op een "leuke manier" aan oude schoolspulletjes te komen. De opbrengst van deze rommelmarkt was ruim fl 3000,= (guldens dus - red.) Wat we met dit bedrag gaan doen, ligt op dit moment nog niet vast.

(stukje uit de schoolkrant - red.)


Kinderboekenweek oktober 1993.
Een nieuwe school: een nieuw plein.

Met de totstandkoming van de nieuwbouw in november 1993 ontstond er ook een nieuw schoolplein. 

De school staat op een ruim stuk grond, dus konden wij ook kiezen voor een ruim schoolplein met veel speelmogelijkheden voor de leerlingen. In de groenstrook langs de school zijn mooie mozaïekplaten gelegd. 

Deze afbeeldingen van een haan, een vis, een kat, eendenpulletjes, (gemaakt door de groep van meester Hans Pullens.), papegaaien, vlinders, pandaberen enz. zijn door de kinderen gemaakt en vormen samen met het embleem van de school een feestelijk geheel.December met sneeuw, Sint en kerst  -  enkele sfeerfoto's  -  december 1993Carnaval 1994.

Carnaval werd in de jaren negentig op de Franciscusschool uitbundig gevierd. De gymzaal werd omgetoverd tot feestzaal en de kinderen waren al ruim van tevoren bezig met het bedenken van de kleding, want daar was een mooie prijs mee te winnen tijdens het prijslopen, maar ook met het instuderen van liedjes voor de karaoke-strijd en de dansjes voor de danswedstrijd. Gedurende anderhalf uur was het een dolle boel op de Franciscusschool.
Basketbal  -  weer véél winnaars  -  februari 1994.
Nationale voorleeswedstrijd - maart 1994.

Begin jaren negentig is begonnen met een jaarlijks terugkerend evenement, nl.  de nationale Voorleeswedstrijd. De school kan zich opgeven en organiseert zelf de voorronde, waarbij eerst de beste lezer van de groep en daarna de beste lezer van de school wordt gekozen.  Deze winnaar/winnares doet mee aan de regionale wedstrijd en vertegenwoordigt de school. Bij winst volgt de provinciale wedstrijd en als klap op de vuurpijl natuurlijk de landelijke finale. In 1994 werd onze school vertegenwoordigd door Berry , onze kampioen voorlezen tijdens de Kinderboekenweek.

 

 

         Onze kampioen in actie tijdens de regionale voorleeswedstrijd in de bibliotheek. Na deze deelname in 1994 is de voorleeswedstrijd een waardevolle traditie  geworden op de Franciscusschool.Creatieve opdracht: maquette bouwen - maart 1994.

Tussen al het harde werken door houden wij ervan om ook af en toe eens creatief bezig te zijn met de kinderen.  Toen in oktober 1993 bekend werd dat de opdracht was "maak jouw droomschool ", sloot dat heel mooi aan bij onze nieuwbouw. Leuke activiteit en Kim S.  heeft er goed over geschreven.

Kim - groep 7
Kim - groep 7


Schoolkamp groep 8  -  "Huizen"  -  18 t/m 22 april 1994.Sportdag op het eigen plein - juni 1994


Afscheidsmusical groep 8  -  "Primeur"  -  18 juli 1994Afscheid groep 8  -  juli 1994.


De groepen van 1993 - 1994.