Schooljaar 2003-2004.


De nieuwbouw bereikt haar hoog(s)te punt  -  13 september 2003.

In de bouw is het een traditie om het bereiken van het hoogste punt te vieren met "pannenbier". Alle bouwers drinken bij deze gelegenheid een glaasje bier op een voorspoedige laatste bouwfase. Wij vieren zo'n gezellig feestje graag mee!


Kinderboekenweek 1 t/m 11 oktober 2003.

"Nee, ik heb nog geen vos gezien", hijgde een jongetje uit groep 4, terwijl hij vier verklede kinderen voorbij rende. Hij had de opdracht om de vossen te zoeken iets te letterlijk opgevat.

Om de kinderboekenweek 2003 met een leuk festijn te openen had de school een vossenjacht georganiseerd in het bos bij het Schapenlandje aan de Heerenduinweg. Voor het thema "diep in het bos" hadden dit keer de leerlingen van groep acht zich verkleed als sprookjesfiguur. Die enge heks werd door de meeste "kleintjes" toch wel met enige terughoudendheid bekeken.

Compliment aan groep 8 van 2003!


Korfbaltoernooi  -  13 oktober 2003.

Traditioneel op de eerste dag van de herfstvakantie: het korfbaltoernooi. De Franciscus nam deel met twee teams uit 5/6 en twee teams uit 7/8. De sfeer in de sporthal zat er de hele dag goed in en de trainers/trainsters hadden aan het eind van de dag geen stem meer over. Maar het was niet voor niets geweest: na een spannende finale tegen Het Kompas won het eerste team van de groepen 5/6 met 2-1: KAMPIOEN, dus! Iedereen bedankt die geholpen heeft tijdens en voorafgaand aan het toernooi.
Waar denk jij aan met kerstmis ? - december 2003Dag Ben.

Wederom moesten we afscheid nemen van een collega. Op 26 december 2003 overleed op 58-jarige leeftijd meester Ben H. Vele jaren was Ben leerkracht op de Franciscusschool en we weten uit verhalen van oud-leerlingen, dat hij zeer geliefd was.

De laatste jaren zijn voor Ben qua gezondheid zwaar geweest, vandaar de toepasselijke tekst op de rouwkaart: "We hopen dat je je rust hebt gevonden".


Elk jaar weer: de CITO-toets.

Elk jaar, zo aan het eind van de winter, stond hij weer op het programma: de cito-eindtoets.

De uitslag van de toets was één van de ingrediënten om te komen tot een verantwoord advies voor het voortgezet onderwijs, samen met de uitslagen van het leerlingvolgsysteem (de vorderingen van de leerling worden vanaf groep 3 bijgehouden), de CITO entree-toets van eind groep 7, het intelligentie-onderzoek (meestal de NIO) en de indruk van de leerkracht(en) . * 

Hieronder de berichtgeving van de CITO-toets editie 2004. Zoals altijd met het  motto: "Doe je best, maar alsjeblieft geen stress !!"

* (De laatste jaren (sinds 2012) gebruiken we de IEP-toets, die een stuk kindvriendelijker is, hij duurt namelijk maar één in plaats van drie dagen, de toets van eind groep 7 is verdwenen en slechts een deel van de leerlingen maakt het drempelonderzoek, waardoor een groot deel van de "toetsdruk" is verdwenen - red.)


Schrijvers op school - 30 maart 2004.

Vivian den Hollander, bekend van zeker vijftig kinderboeken bezocht de kinderen van de groepen 3 en 4.

Jet Boeke, geestelijk moeder van Dikkie Dik bezorgde de kleuters een onvergetelijke middag.

Vivian den Hollander.
Vivian den Hollander.
Jet Boeke.
Jet Boeke.


Opening nieuwe vleugel  -  7 april 2004.Karaoke / playbackshow - april 2004.

In april 2004 was de tweede nieuwbouwfase van de Franciscusschool gerealiseerd en om dit heugelijke feit een speciaal tintje te geven organiseerden we nu een keer NIET een karaoke/playbackshow door de kinderen, maar juist door de leerkrachten. Niet alleen het publiek, maar vooral wij als team hebben genoten van o.a. K3, de Spice Girls, Robbie Williams, Frans Bauer en kabouter Plop.

Later die week zijn de kinderen ook nog lekker actief bezig geweest, want ze werden getrakteerd op een dans- en djembéworkshop. We hebben we ons heerlijk kunnen uitleven in nieuwe bewegingen en op die prachtige trommels. Schoolkamp groep 8 - 14 t/m 18 juni 2004.
Afscheidsmusical groep 8  -  Villa Kattenstein  -  5 juli 2004.

In de villa van Karel van der Plas is het een vrolijke bende: er wonen hele bijzondere raskatten, gewone vuilnisbak-katjes en één trouwe hond. De villa staat op z’n kop als bekend wordt dat de steenrijke mevrouw Van Spreeuwen voor haar zoon een kat komt uitzoeken. Alle katten doen hun uiterste best zo goed mogelijk voor de dag te komen. De verlegen Bruno probeert niet nerveus te worden en poetst zijn bril glanzend schoon. De Italiaanse Felix di Catto zet een toespraak in elkaar om de miljonairsvrouw over te halen voor hem te kiezen. En Miss Poes staat nog langer onder de douche dan gewoonlijk en spuit een extra lekker luchtje op. Maar dan komt huisbaas Van der Boortol langs. Hij wil dat Karel en zijn dieren de villa verlaten omdat er al maandenlang geen huur is betaald. Bovendien is hij van plan de oude, vervallen villa te slopen om er luxe appartementen neer te kunnen zetten. Iedereen is in rep en roer! Wat kunnen ze doen om ‘hun villa’ te behouden? Gelukkig heeft Loespoes enkele klusboys uit groep 8 leren kennen. En zij willen best een handje helpen om de villa weer op te knappen. En kunnen de ‘modemeisjes’, die zo achter Miss Poes aanlopen, misschien ook iets voor de villa betekenen? Worden alle bewoners straks zwerfkatjes… of kan Villa Kattenstein nog worden gered? We hebben genoten van een prima musical met bijzondere kostuums en veel kundig schminkwerk voor de vele katten. Dank jullie wel, groep 8.Afscheid groep 8  -  9 juli 2004.


De groepen van 2003 - 2004.