Schooljaar 1989-1990.


Afscheidsinterview met "het hoofd der school" Dhr. B. - 18 september 1989


Carnaval - februari 1990.

Op je mooist verkleed, in een opperste feeststemming en gewapend met een spelletjeskaart storten onze leerlingen zich elk jaar weer in het carnavalsfeest!Schoolkamp in Austerlitz  -  een korte foto-impressie  -  mei 1990Afscheidsmusical "Mirakel" -  juli 1990.

De verschillende decors bij de musical "Mirakel".
De verschillende decors bij de musical "Mirakel".

In de loop der jaren zijn er nogal wat kinderen (het publiek) de klas uitgestuurd. Zij beweerden dat ze wonderkinderen waren en niets meer hoefden te leren. MIRÁKEL begint op het moment dat acht kinderen eveneens om deze reden de klas worden uitgestuurd. Om te voorkomen dat ook zij 'eeuwig' op de gang zullen zitten, dienen de acht wonderkinderen binnen één uur 'de vijf onmogelijke vragen' te beantwoorden. Hiermee kunnen ze, behalve zichzelf, ook het publiek bevrijden.
De vijf onmogelijke vragen kunnen alleen worden beantwoord als de kinderen op het juiste moment en op de juiste plaats terechtkomen. De wonderkinderen komen erachter hoe ze dit moeten doen. En zo kan een avontuurlijke race door de tijden en tegen de klok beginnen.

Vraag 1: Hoeveel Batavieren kwamen ons land binnen en wat zat er in hun lunchpakket?

Vraag 2: Wat houdt Napoleon altijd zo stevig in zijn binnenzak vast?
Vraag 3: Wat was het eerste wat Neil Armstrong deed toen hij op de maan stond?

Vraag 4: Na hoeveel keer lukte het Marilyn Monroe om het lied 'Honey' te zingen?
Vraag 5: Hoe groot is het gat in de ozonlaag?

Nadat het antwoord op de laatste vraag is verkregen, hebben de  kinderen nog slechts twee minuten over. Ze haasten zich naar de klas. Als blijkt dat de vragen allemaal goed zijn beantwoord, klinken sirenes, toeters en bellen. Met het lied 'Wij u zij ..... allemaal vrij' wordt de musical feestelijk afgesloten. Dank voor de fijne uitvoering, groep 8!
De groepen van 1989 - 1990.