Schooljaar 2011-2012.


Jubilaris  -  veertig jaar op de Franciscus  -  5 september 2011.

Maandagmorgen begon ik net als mijn collega's en de kinderen, met plezier  aan het nieuwe schooljaar. Ik had niet kunnen vermoeden dat het een start zou worden die ik nooit meer vergeten zal ...........

Na 40 jaar Franciscusschool verwachtte ik relaxed aan het 41ste te beginnen en tot 9.00 uur leek dat ook zo te zijn. Rond die tijd vertrok de één na de andere groep richting studiecentrum. "Zal ik iets gemist hebben?", dacht ik. Geen idee wat daar te doen stond. Ik had de schoolleiding immers gevraagd mijn jubileum in stilte te laten passeren. Wat ben ik, achteraf gezien, blij dat daaraan niet helemaal gevolg is gegeven. Wie schetst mijn verbazing toen, na een kort woordje van onze directeur Bert M. en het overhandigen van een prachtige cadeaubon, door alle kinderen iets van chocolade tevoorschijn werd getoverd. Resultaat: vijf boodschappenkratten tjokvol met repen, marsjes, bonbons, smarties, hagelslag, chocolade-medailles en ga zo maar door .........

Allemaal hartelijk bedankt; het was een fantastische verrassing!

                                                                                                                                 Henk de Ruijter.


Pierloop  -  10 september 2011.

Onder zware weersomstandigheden - het was erg warm - werd op zaterdag 10 september de 21ste Pierloop gehouden. Onze school was weer ruim vertegenwoordigd en we hadden een winnaar. Onze Sanne liep de 3 km. in de prachtige tijd  van 12 min. en 24 seconden en was daarmee het snelste meisje van IJmuiden. Compliment !!Jeugdsportpas 2011  -  15 september 2011.

Het 4e seizoen JeugdSportPas in Velsen is gestart. Met de JeugdSportPas in Velsen kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met een keur aan sporten die onze gemeente rijk is en uiteindelijk kiezen voor de sport die het beste bij hen past. Ruim 4000 kinderen in het basisonderwijs krijgen de JeugdSportPas-brochure zodat zij een keuze kunnen maken uit 40 verschillende sporten. De scholen worden uitgenodigd om naar de activiteiten te komen, zodat de kinderen daadwerkelijk kunnen deelnemen aan verschillende sporten.


Prinsjesdag - 27 september 2011.

Prinsjesdag in Nederland is vooral een dag van pracht en praal: veel feestelijk geklede mensen, de Koning en de Koningin die in Den Haag rondrijden in een prachtige koets, de ministers in de Ridderzaal in hun netste pak en de dames in prachtige jurken en met de meest exotische hoeden en hoedjes. Dat laatste inspireerde de kinderen van groep 5. Wij vinden deze Prinsjesdag actie eigenlijk wel het mooiste ! Kinderboekenweek 5 t/m 15 oktober 2011.

Het thema van de kinderboekenweek dit jaar was : Superhelden, over dapper durven zijn. Wie maakte de mooiste tekening en wie schreef het spannendste verhaal? Wat een gaaf slot met de introductie van de Skylanders !!Ingebruikname zonnepanelen  -  17 november 2011


Overblijfouders.......bedankt - november 2011.

Al jarenlang leiden deze ouders het overblijven in goede banen. Een hele organisatie en soms een hele klus. 

Een bedankje is op zijn plaats!!


Sinterklaas bezoekt de Franciscus  -  5 december 2011.

Uiteraard bracht Sinterklaas ook dit weer een bezoek aan onze school en genoot van een gezellige programma in de groepen 1 t/m 4 en hij kwam ook nog even bij de bovenbouw langs om te kijken of de surprise-Pieten dit jaar wel hun best hadden gedaan. Sinterklaas kon vaststellen dat het werk van alle surprise-Pieten dit jaar uitstekend was.


En ook dit jaar was er weer een supergezellig kerstdiner - enkele sfeerfoto's.


Boerenkoolfeest  -  januari 2012.

Dit blijft een hoogtepunt in groep 7. Als afsluiting van alle activiteiten in de schooltuintjes gezellig met zijn allen een bordje boerenkool eten, dan een spannend buitenspel spelen, binnen doen we gezellige gezelschapsspelen en we sluiten deze avond af met leuke toneelstukjes en lekker dansen. Ook dit jaar was het weer een superfeest !


Zomaar: een stukje lezenswaardige geschiedenis van de Franciscus.

Een boek is tot nu toe nog niet verschenen, maar mede dankzij Henk en zijn collectie is wel deze website tot stand gekomen. (red.)


Carnaval  -  Ook dit jaar weer prachtige plaatjes  -  18 februari 2012.


Afsluiting gezamenlijk thema "Werelddans" -  3 april 2012.

Wat een wereldvoorstelling hebben de kinderen neergezet ! Een enkele kleuter stond verbouwereerd op het toneel. De muziek en de dans waren even vergeten. Wat een grote zaal en wat enorm veel mensen !! Maar gelukkig, daar is mama. Een glimlach breekt door en .....oh ja, ik ga dansen. De oudste leerlingen lieten zich ook van hun beste kant zien. Het is niet vanzelfsprekend dat leerlingen uit de bovenbouw op een fysieke manier samenwerken. Maar de dansleraren, Charo en Henry, hebben dat wel voor elkaar gekregen. Iedereen beleefde plezier aan dit thema , ook de leerlingen met onhandige lijven en geen ritmegevoel. Ze deden volop mee, genoten ervan en kregen respect. Dat was het meest waardevolle aan dit prachtige thema. Compliment aan alle dansers!!

Wat was het een tof optreden!
Wat was het een tof optreden!


Lisette Jonkman: een groot talent van de Franciscus !!  -  8 april 2012.


Sportdag  -  enkele sportieve foto's  -  mei 2012.


Dank je wel, Teresa  -  7 juni 2012.


Kleuterfeest  -  14 juni 2012.

Dit jaar wederom een gezellig kleuterfeest bij prachtig weer. Helaas hebben we alleen deze ene mooie collage.


Schoolkamp  -  22 t/m 25 mei 2012.

We boften ook dit jaar weer enorm met het weer en hebben dus optimaal kunnen genieten van het programma !

Weet je nog: fietsen naar Egmond, het spel met de Muitersteen, ballonblazen en ruggiegevecht, lekker naar het strand, rondrennen in een hoepel, touwtrekken, levend stratego en een gezellige Bonte Avond  en vooral heel veel plezier. Het was top!


Afscheidsmusical groep 8  -  "de Spettershow" -  12 juli 2012.

Met een parodiërende knipoog naar de bekende televisieshows presenteert groep 8 'De Spettershow'. Zij zijn voor dit razend populaire t.v.-programma uitgeloot. De show kent een aantal vaste onderdelen. Deze zijn: de schoolspot, de modeshow, het intelligentiespel 'pienterpuntje' en het zangonderdeel 'zing a song'. Zoals een goede televisie-show betaamt treden uit binnen- en buitenland artiesten op. De bekende Willem Krul presenteert het programma. Natuurlijk ontbreken ook bij deze show de 'vakkundige' juryleden niet. Zij kennen de groep zelfs de superscore van 1000 punten toe. De koffer met prijzen bevat droomreizen naar het VMBO, HAVO, VWO e.d. Teleurgesteld nemen de winnaars de prijzen in ontvangst. Maar als Willem Krul de fantastische troostprijs bekend maakt is iedereen weer in een opperbeste stemming; 6 weken zomervakantie!


Afscheid groep 8 - juli 2012.

Als afscheid hadden de leerlingen en ouders van de groepen 8 een heerlijke lunch samengesteld voor het team!!


De groepen van 2011 - 2012.