Schooljaar 2020 - 2021 (mei - juli)


Sportdag voor de hele school - 28 mei 2021

Wat een perfecte planning. De hele maand mei was koud en nat en precies op de eerste mooie dag hadden wij de sportdag voor alle groepen gepland. Het kon niet beter!  De kleuters hadden een fijne dag in de speelzaal en op de schoolpleinen. Een leuke foto-impressie........

Ook de midden- en bovenbouw hebben vandaag genoten van een zonovergoten sportdag


Onderzoek groep 6 :  "over huid en haar"  -  1 juni 2021.

De kinderen van de groepen 6 hebben onderzoek gedaan naar de functie van huid, haar en vacht bij dieren. Met behulp van een "oude" vacht van een schaap hebben ze vastgesteld dat deze vocht en water afstoot. Als je diezelfde vacht vervolgens behandelt met olie en daarna afspoelt met water is de waterafstotende werking verdwenen en neemt de vacht juist water op. Niet iedereen vond de geur en het aanraken van de wol even prettig. Het was weer een leuke en leerzame les. 


De groepen 6 bezoeken de ruïne van Brederode  -  8 juni 2021.

De groepen 6 zijn naar de Ruïne van Brederode geweest.

Daar mochten ze van alles doen: touwslaan, stok vechten, soep eten, schieten met pijl en boog en nog veel meer. 

Enthousiaste mensen, verkleed alsof ze zo uit de middeleeuwen kwamen lopen, vertelden over van alles uit die tijd.

We hebben veel geleerd over wapens, de commandant, kruiden en nog veel meer geschiedenis. De linzensoep was onverwacht toch erg lekker maar vooral schieten met pijl en boog was populair.

De ochtend eindigde met een gezellige picknick. 


Groep 1-2 e in de Stadsschouwburg  -  14 juni 2021.

Vandaag klonk er voor het eerst in 2021 weer applaus in de Stadsschouwburg. Door de lockdown is de schouwburg gesloten en dus kon groep 1-2 e tijdens dit bezoek aan het theater het eerste applaus van dit jaar laten klinken. Dit bezoek past binnen het thema "theater" en er zijn geruchten over een  op handen zijnde musical..........


Gediplomeerde "Move Mates" -  17 juni 2021.

Een officiële diploma-uitreiking op de speelplaats. Vierentwintig  leerlingen uit de groepen 7 zijn gecertificeerd "Move-Mate". De Move Mates bieden tijdens de lange pauze sport en spel aan. Ze hebben o.l.v. buurtsportcoach Bianca geleerd uitleg te geven aan hun medeleerlingen. Ze kunnen nu op de juiste wijze een spel leiden, ze kennen de regels en weten hoe ze er voor moeten zorgen dat een spel goed en sportief verloopt.

Kortom: een hele verantwoordelijkheid voor deze leerlingen. Wij zijn trots op en blij met onze "Move Mates" en we gaan ze vanaf volgend schooljaar in de grote pauzes aan het werk zien. 


Streetwise met groep 5a  -  22 en 23 juni 2021.

Deze week deden alle groepen mee aan het programma Streetwise van de ANWB. De groepen 1-2 kregen les over oversteken en vervoersmiddelen. De groepen 3 en 4 gingen aan de slag in een speciaal elektrisch autootje. De activiteit voor de groepen 5 en 6 was echt spectaculair. De leerlingen mochten op de bijrijdersplek van een lesauto plaatsnemen en moesten daar zelf remmen. Doel hiervan was te ervaren hoe lang het duurt voordat een auto tot stilstand komt. Kinderen leren hierbij een inschatting te maken van de snelheid van een auto. Handig als je nog even vlug op de fiets wilt oversteken vlak voor een naderende auto of als je bal plotseling de weg op rolt. Voor de groepen 7 was een parcours uitgezet dat ze met de fiets moesten afleggen uiteraard met een zware boekentas om hen zo alvast voor te bereiden op de middelbare school. Het waren leerzame en enerverende dagen. Iedereen heeft aan het eind van de dag een certificaat ontvangen. Onze fotograaf was aanwezig bij groep 5a. 


Schoolkamp groep 8  -  23 t/m 25 juni 2021.

Gelukkig mochten we onder bepaalde voorwaarden dit jaar wel op kamp. Heerlijk. Drie dagen met de beide groepen 8 naar Egmond-Binnen, in een heerlijk kamphuis, met uitstekend weer, heel veel leuke activiteiten en gezelligheid en een onvergetelijke uiterst Bonte Avond. Het was puur genieten.


Geen schoolreisje, maar.....wat een leuke feestdag  -  29 juni 2021.

In verband met alle coronamaatregelen was het dit jaar niet mogelijk om het schoolreisje te organiseren. Maar er was een super alternatief. De juffen- en  meesterdag voor de jongsten en een disco-knalfeest voor de rest!

 

Wat een genot om al die lachende gezichten te zien.

De kinder-dj Blijwin was een schot in de roos.

Om beurten gingen alle klassen dansen, op het springkussen en een ijsje eten. In je verkleedpak hossen op het plein en gezellig spelletjes doen in de klas.

Een geweldig feest voor alle kinderen.

De ouderraad heeft echt een topdag georganiseerd. 


Een ommetje voor het goede doel  -  1 juli 2021.

 

De verschillende scholen van Atlant hebben deelgenomen aan "het ommetje voor bedrijven" : een initiatief van de hersenstichting. Het is bewezen dat minimaal 20 minuten wandelen per dag een gunstig werking heeft onze hersenen. Ook (een deel van) het team van de Franciscus heeft deelgenomen en we hebben hiermee de derde prijs gewonnen: een selectie lekkere en gezonde sapjes.

Dat is een leuke bonus om te ontvangen na een lekkere wandeling. 


Afscheidsmusical groep 8  -  6 juli 2021.

Jongevoets dierenpark is een leuke dierentuin. Alleen.....ze hebben geen Chinese pandabeer en ook al geen babyolifantjes. Daarom heeft de directeur Jelle Jongevoet een bijzondere vogel uit Argentinië gehaald: de zogenaamde "Oelewapper". Op de dag dat de nieuwste aanwinst zou worden gepresenteerd, blijkt de vogel te zijn gevlogen. Als ze in de bomen de bijzondere roep van de vogel horen, wordt al het personeel ingezet om het beestje te vangen.  Maar wie had de vogel eigenlijk laten ontsnappen? Was het Beau, een jongere met een taakstraf of die moeder die haar verwende dochter wilde verrassen of waren het de vogelaars, die tegen het opsluiten van vogels zijn? Enne.....mocht de directeur de Oelewapper eigenlijk wel uit Argentinië halen? Hij zegt steeds: "Verboden te voeren!".  Daar zit een luchtje aan! Die middag komt koningin Minima de vogel onthullen. Zal hij op tijd worden gevangen? 

 

Het werd een wervelende musical en de groepen 8 hebben ons een supervoorstelling bezorgd. Proficiat kanjers!


Afscheid groep 8  -  7 juli 2021.


De groepen van 2020-2021