Schooljaar 1982-1983.


Voorkant klasseschrift klas 6a - september 1982

Toentertijd werd er in verschillende klassen een schrift bijgehouden. Iedere week was er een leerling aan de beurt om te schrijven in het klasseschrift over gebeurtenissen in de klas, in IJmuiden en de wereld. 


Sint op bezoek  -  5 december 1982.


Vrij spelen in de gymzaal - november 1982.

Twee keer per week hadden de leerlingen gym van onze vakleerkracht meester Gerard v. B. 

 

Eén van zijn favoriete lessen was "vrij spelen".  De gymzaal werd vol gezet met allerlei toestellen en ..... spelen maar! 


Sloop van de Antoniusschool aan de Zeeweg - december 1982.


Aanschouwelijk onderwijs: naar de warme bakker in Santpoort  -  mei 1983.


Heerlijk weer....buiten schilderen  -  mei 1983.


Sportdag in Spaarnwoude  -  juni 1983.Schoolkamp naar Austerlitz  -  juli 1983.

    Verslag van een angstig nachtje.......                  Irma S.


          Verslag van de Bonte Avond .......................

                              geschreven door Irma S.


De laatste dag: sportdag en.........

              ........................................

     ........ de terugreis.           Irma S.Toneelstuk gespeeld door de leerkrachten - juli 1983.

"Van een Koning die zo graag een clown wilde zijn". 

 

Wat een prachtige titel voor een blijspel waarin de leerkrachten hun acteertalenten voor de tweede keer mochten vertonen.

 

Koning Hiëronimo is door zijn rijke tante Eulalia op de troon gezet. Maar hij is niet blij. Vroeger was hij clown en dat maakte hem veel gelukkiger. Zijn tante had echter al het geld en zij had een wet laten maken dat er geen enkel circus naar het land mocht komen, maar op een dag gebeurde dat toch. De circusdirecteur meneer Barlanni kwam toestemming vragen om een voorstelling te geven in de paleistuin, maar de koning legde uit dat dat niet kon. Meneer Barlanni bleef echter aanhouden en toen de koning hoorde dat het circus een clown te kort kwam, gaf hij toch toestemming voor één voorstelling en hij beloofde dat hij voor een clown zou zorgen. De voorstelling zou plaatsvinden als tante Eulalia sliep.  Geholpen door zijn knecht bereidde de koning zich voor en de voorstelling was een doorslaand succes en meneer Barlanni bood de koning een vast contract aan, zodat ze elke dag konden optreden en de koning schatrijk zou worden en zijn tante niet meer nodig zou hebben. Uiteraard vond de minister  dat een uitstekend idee en hij tekende het contract namens de regering.  Iedereen blij, behalve tante Eulalia !Afscheid hoofdleidster Wildzang juf. Alie M.  -  juli 1983.


De groepen van 1982 - 1983.