Schooljaar 1980-1981.


Carnaval - februari 1981.


Eerste communie  -  april 1981

 

Ik moest samen met Francesca, Ramon, Simone en Richard een liedje zingen over Zacheus.

We hadden ook een toneelstukje met Kees als Jezus.

We waren erg nerveus en daardoor zongen we niet al te mooi. Ook moesten we geld inzamelen voor Jane in Oppervolta, een land in Afrika.

Van mijn peettante kreeg ik een bestek met mijn naam erin gegrafeerd. Ik had een mooie jurk aan en bloemen in mijn haar. 

(vrij naar de tekst van Jolanda in haar project "Dit is mijn leven")


Schoolkamp naar Austerlitz  -  juni 1981.

We gingen met de bus op schoolkamp. Eerst werd een bezoekje gebracht aan de Flevohof met een leerzame speurtocht en natuurlijk ook wat vermaak. De huizen in Austerlitz  hadden allemaal dierennamen en wij verbleven in "De Egel". Gedurende de week deden we allerlei spelen zoals "spons-water-vuur". Ook was er een speurtocht en het indianenspel. Gaaf dat we een kampvuur mochten maken. De wandeling naar de piramide van Austerlitz was wel lang, maar zeer de moeite waard. Het kamp werd afgesloten met de Bonte Avond. Meester de Ruijter deed een prachtige imitatie van een mol en wij konden toch maar niet raden wat hij nou uitbeeldde ............? Het was een super gezellig kamp met prachtig weer.Afscheid van groep 8  -  leerkrachten spelen "IJzerlijm"  -  24 juni 1981.

Een toneelstuk, een komedie, gespeeld door de leerkrachten voor leerlingen en ouders. Het speelt zich af op kasteel Oudenkaal. De eigenaar van het kasteel, baron Oudenkaal en zijn familie komen in grote financiële problemen door een enorme belastingaanslag, die per direct moet worden betaald. Besloten wordt het kasteel en de parken eromheen tegen betaling open te stellen voor het publiek om zo het belastinggeld bij elkaar te krijgen. Een knecht van de baron, Japik, gaat aanplakbiljetten ophangen waarop dit wordt aangekondigd. Japik gebruikt hiervoor ijzerlijm, maar morst deze lijm op de grond, trapt erin en komt vast te zitten door deze zeer sterke lijm. 

Hilariteit alom, maar er zijn ook enkele personages die de opening van het kasteel willen voorkomen.

Er gebeuren vreemde dingen. Helaas komen er veel te weinig bezoekers en op een gegeven moment staat belastingambtenaar van Maanen met een wekker in de kasteeltuin. Zodra de wekker afloopt moet de belasting betaald worden. wat een spanning als de wekker naar de eindtijd tikt........

Dan proberen de kapper van de baron en zijn dochter het kasteel te kopen, maar het geld waarmee zij betalen blijkt vals te zijn. Gelukkig komt de redding op tijd en eindigt het verhaal romantisch; één van de weinige bezoekers blijkt namelijk geen gewone mevrouw te zijn, maar een rijke gravin. Zij koopt het kasteel, de schulden worden betaald en de gravin trouwt met de baron en uiteraard leven ze nog lang en gelukkig. 

 

Als team vonden we het ontzettend leuk om dit voor de ouders en leerlingen in de aula van de L.T.S. , het huidige Technisch College Velsen, op te voeren. 

Afscheid  -  2 juli 1981.


De groepen van 1980 - 1981.