Schooljaar 1997-1998.


Waterfeest op de eerste schooldag - 11 augustus 1997.

De eerste schooldag en de temperaturen liepen op tot 33 graden !!

Wat een fijne start van het schooljaar: een waterfeest met badjes, brandslang en waterpistolen.

waterfeest voor de kleuters.
waterfeest voor de kleuters.
badjes en de brandslang
badjes en de brandslang
ook leuk voor grotere kinderen.
ook leuk voor grotere kinderen.


Pierloop  -  zaterdag 13 september 1997.

We blijven de school met de meeste lopers: dit jaar liepen er maar liefst 85 kinderen mee. Reuze fanatiek en enthousiast, maar dit jaar met een 4de plaats helaas niet in de prijzen bij de scholenwedstrijd. De drie snelste jongens van onze school waren: Roy, Jeroen en Thomas en de drie snelste meisjes waren Wendy, Inez en Denise. Prima prestaties, maar helaas geen foto's. Wie kan ons daaraan helpen ? 

(e-mailadres op de homepage).


Kinderboekenweek  -  thema: "de tijdmachine".  -  1 t/m 10 oktober 1997.

Ook dit jaar barstte het weer van de activiteiten rond het kinderboekenweekthema. Alle kinderen konden een bijdrage leveren aan de mooi versierde etalages van boekhandel Erasmus. De jongsten verzamelden spulletjes uit hun babytijd, maar ook oud speelgoed van opa en oma. De ouderen waren stevig aan het knutselen en bouwden hun eigen tijdmachines en studeerden toneelstukjes in. Op de laatste vrijdag waren de werkstukken tentoongesteld voor de ouders en ook de toneelstukjes werden opgevoerd voor het hooggeëerd publiek.

Etalage Erasmus.
Etalage Erasmus.


Schoolkorfbal  -  "We zijn weer kampioen !!  -  herfstvakantie 1997.


Schaatsen voor water  -  IJsbaan in Haarlem  -  18 november 1997.

Gezellig en voor een goed doel. Voordat we naar de schaatsbaan gingen, werden er eerst sponsors gezocht en dat ging super: De buren in de straat, vaders en moeders, opa's en oma's en ook ooms, tantes, neven en nichten werd gevraagd om een bedrag te sponsoren voor het goede doel. De leerlingen van groep 7 en 8 haalden uiteindelijk na één uur schaatsen het prachtige bedrag van fl. 3597,70 (guldens dus - red.) op. Dat betekent weer een lange periode schoon drinkwater voor de mensen in Malawi. Trots is het enige woord dat hier past !Sint op school en de kerstmusical  -  een foto-impressie  -  december 1997.


Carnaval  -  februari 1998.


Schoolvoetbal  -  twee finaleplaatsen  -  april 1998.

Al weer een topprestatie. Zowel de jongens als de meisjes mochten aantreden op Schoonenberg voor de finale van het schoolvoetbaltoernooi. Beide teams speelden tegen de Beekvliet en beide teams werden tweede. Redenen genoeg om trots op te zijn.Werken aan het project "Dit is mijn leven" -  juni 1998.


Schoolkamp groep 8  -  Huizen  -  8 t/m 12 juni 1998.Afscheidsmusical groep 8  -  "Help!"   -   6 en 7 juli 1998.

Is er een dokter in de zaal ?  Op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis komen vele verschillende patiënten, maar ook het personeel is divers. Alles wat ziek en zielig is wordt er verpleegd. Van een gebroken been tot een gebroken hart. Verplegend personeel, doktoren en patiënten spelen een hoofdrol in deze swingende musical. We zien o.a. Zuster Tina, zij troost iedereen met een koekje, Pam gaat over de formulieren en Hansje denkt alles met rollen verband en pleisters op te lossen. Dokter Flink wil uitsluitend interessante gevallen, dokter Vlug is nogal verstrooid en geneesheer-directeur De Leeuw is bijzonder geïnteresseerd in mooie, vrouwelijke patiënten met (vooral veel) geld. Wat therapeute Martha precies doet weet niemand, maar zij heeft voor iedere kwaal een zweverige therapie.Origineel afscheids-ABC groep 8  -  slot musical  6 juli 1998.


Afscheid groep 8  -  juli 1998.


De groepen van 1997 - 1998.