Schooljaar 2010-2011.


Pierloop - 11 september 2010.

Traditioneel de eerste activiteit in het schooljaar. De Franciscusschool nam deel met ongeveer 100 enthousiaste lopers en die hebben zich van hun beste kant laten zien. In het scholenklassement eindigde onze school als tweede! Nikos uit groep 8b finishte in het individuele klassement als derde. Topper !We wekken (een groot deel van) onze eigen energie op - najaar 2010.


Franciscus, zwakke school af ! - oktober 2010.


De mooiste lampions voor St. Maarten - 11 november 2010.


Sinterklaas en kerst: een feestmaand - december 2010.


Even tijd voor een complimentje  -  Onze ouderraad  -  december 2010.

 

Ze worden niet zo vaak genoemd, dus nu even een ereplekje. Onze school mag zich gezegend voelen met een geweldige groep dames (heren hebben zelden zitting in de ouderraad) die bij alle door het team bedachte activiteiten altijd klaar staan voor het verrichten van de nodige hand- en spandiensten. Zonder deze inzet zouden veel leuke activiteiten niet plaats kunnen vinden. Onze hartelijke dank hiervoor!


Alweer twee schrijvers op school  -  25 januari 2011.

Mathilde S.
Mathilde S.
Mathilde S.
Mathilde S.
Selma Noort
Selma Noort


Carnaval !! Alaaaaaaf!! - februari 2011.

Niet alleen de kinderen zagen er dit jaar fantastisch uit; ook de leerkrachten hadden hun best gedaan.


Nationaal schoolontbijt - 11 maart 2011.

Al vele jaren organiseert de stichting "nationaal schoolontbijt" deze gezellige activiteit. Scholen hebben de mogelijkheid om hiervoor in te schrijven en ontvangen dan tevens een informatiepakket met lesmateriaal om de kinderen te vertellen over de noodzaak van een goed en gezond ontbijt. Uit onderzoek blijkt dat toch nog een groot deel van de basisschoolleerlingen 's morgens niet, nauwelijks of ongezond ontbijten. We deden ook dit jaar weer mee en de camera's stonden gericht op onze onderbouw. Muziekproject in groep 6  -  maart 2010.


Palmpasen -  16 april 2011.

Volgens goed gebruik maken onze leerlingen op de zondag vóór Pasen een mooi versierde palmpaasstok; niet voor zichzelf, want deze worden afgeleverd bij eenzame, zieke of oudere mensen. Een mooi gebaar.Schoolvoetbal 21 maart - 21 april 2011.

De verslaggeving van dit toernooi was erg summier. We hebben alleen een paar foto's.
Pasen - gezellig ontbijten in de groep  -  23 april 2011.


Felicitatie aan onze nieuwe specialisten  -  juni 2011.

 

De Franciscusschool is twee intern begeleiders, één gedragsspecialist, twee taalcoördinatoren en één rekencoördinator rijker !!

Wij zijn meer dan trots op (v.l.n.r.-achterste rij:) Mariska S., Rineke T., Careline K. en  Sylvia B. en (vooraan v.l.n.r.) : Elsje v. W. en Ilse C.

Langs deze weg feliciteren wij hen nogmaals met het behalen van het diploma.


Sportdag bij Beeckestijn - juni 2011.


Naar de Artisklas met groep 5a - foto-impressie - juni 2011.Schoolkamp groep 8 - 31 mei t/m 3 juni 2011 - Egmond-Binnen.

We gingen op schoolkamp naar Egmond-Binnen en hebben ons prima vermaakt in en rond dit heerlijke kamphuis. Op de fiets er naar toe was voor sommigen best wel ver. We deden leuke spelletjes o.a ruggiegevecht, stratego (door een ongelukkige sprong belandde Lars in het ziekenhuis)  en het spel met de Muitersteen. We liepen rondjes in een hoepel en waren kampioenen sprint, autotrekken of takhangen. We hadden heerlijk weer en gingen dus naar het strand en de Bonte Avond was super gezellig. Dit was een onvergetelijk kamp.


Schoolreisje naar Nemo en de Linnaeushof - juni 2011.Kleuterfeest  -   29 juni 2011.

Welke kleuter herinnert zich niet meer zijn/haar eigen kleuterfeest?

Op 29 juni was het weer zo ver. Geen tekst - maar foto's.


Sportdag 5 juli 2011.

Een gezellige, sportieve dag met prachtig weer. Zo hoort een sportdag te zijn.

We boften dit jaar en dat is te zien op de foto's.


Afscheidsmusical "Auditie" - 13 juli 2011.

De beginscène maakt direct duidelijk waarom de musical 'Auditie' heet. Met deze musical wil de leerkracht het 'klassieke probleem' van het verdelen van de rollen eens een keer omzeilen. Hij/zij kondigt aan de rollen te zullen verdelen, nadat de kinderen hebben laten zien wat ze qua acteren, dansen en zingen 'in huis hebben'. Kortom; ze moeten auditie doen!

De klassenleerkracht wordt in zijn/haar beoordeling bijgestaan door twee andere leerkrachten. Deze drie juryleden zien allereerst een kostelijk balletoptreden. Hierbij worden de meisjesrollen door jongens- en de jongensrollen door meisjes gedanst. Hierna volgt een spetterend optreden van de groep 'Red Hot' met een prachtige rock 'n roll-act.
Vervolgens worden rond het lied 'Reclame' allerlei nieuws- en reclame thema's op de korrel genomen. Als laatste onderdeel zien we kinderen iets presenteren wat ze helemaal zelf hebben bedacht. Na deze slotact trekken de drie juryleden zich terug om te overleggen. Wanneer de kinderen nieuwsgierig het speelvlak oplopen, ontdekken zij dat de jury weg is. Er wordt druk gespeculeerd wie de hoofdrol zal krijgen. Uiteindelijk komen de filosoferende kinderen tot de conclusie dat je er zelf heel veel aan kunt doen om de rol te krijgen die je graag wilt.
Dan komt één jurylid oplopen. Het is de klassenleerkracht. In plaats van de uitslag van de auditie bekend te maken, wordt ieder kind naar de tafel geroepen om een getuigschrift en een persoonlijk praatje in ontvangst te nemen. Als iedereen aan de beurt is geweest vraagt de nieuwsgierige Simon wat de uitslag van de auditie is. De klassenleerkracht vertelt dat de rol van de kinderen op de basisschool is uitgespeeld en er dus van een 'rol' geen sprake meer kan zijn. Als dank bieden de kinderen de school een prachtig lied aan. De hardnekkige Simon wil tóch graag weten wat de uitslag van de auditie is. De leerkracht maakt geen onderscheid en geeft daarom alle kinderen ................ DE HOOFDROL!


Zomerpicknick. - 14 juli 2011.

Wat een geweldig idee! Een zomerpicknick met eerst gezellig buiten een lekker broodje eten en daarna allerlei leuke activiteiten als voetballen in de gymzaal, schilderen op lange rollen behang en een dansworkshop in de speelzaal. Toen het feest al afgelopen leek en iedereen weer in de klas zat, werden we nog getrakteerd op een overheerlijke pannenkoek. Krystl verrast ons met een optreden - 20 juli 2011.

Vlak voor het einde van het schooljaar werden we verrast met een optreden van Krystl op school. De meesten van u zullen het wel weten: onze eigen meester Hans Pullens is de trotse vader van Krystl. In 2011 brak Krystl voor het grote publiek door met haar single "Golden Days". Wat gaaf om haar op school te hebben voor maar liefst vier optredens. Het was bijzonder om dit van zo dichtbij mee te maken.Afscheid groep 8  -  20 juli 2011.


De groepen van 2010 - 2011.