Schooljaar 2012-2013.


Pierloop  -  8 september 2012.

Zaterdag 8 september was het een prima dag voor de leerlingen van de Franciscusschool. Ze wonnen met overmacht de scholenprijs. Individueel was Julian de snelste. Hij liep de drie km. in 11 min. en 40 seconden.

Het snelste meisje was Merel. Ook dat moet vermeld. Maandagochtend hing de vlag van de school in top en werden alle leerlingen die hadden meegelopen tijdens het speelkwartier nog een keer toegejuicht. Trots !


Kinderboekenweek thema: "Hallo Wereld!"  -  2 t/m 12 oktober 2012.

Net als elk jaar besteedden wij ook in 2012 veel aandacht aan de kinderboekenweek. behalve de traditionele boekenmarkt en de kortingsverkoop bij Erasmus waren er dit jaar twee wedstrijden: voor de kinderen van de groep 1 t/m 4 was er een tekenwedstrijd en de kinderen van groep 5 t/m 8 mochten meedoen aan een verhalenwedstrijd. Op vrijdag 12 oktober werden de winnaars en winnaressen uitgebreid in het zonnetje gezet.

Binnen alle activiteiten van de kinderboekenweek valt ook de voorleeswedstrijd. Onze kampioen had eerst alle voorrondes in de klas en de finale op school overleefd om vervolgens te schitteren tijdens de Velsense finale in de bibliotheek. Supertrots !
Franciscusschool in actie voor Supersoof  -  november 2012.Boerenkoolfuif  -  17 november 2012.


Een mooie plaat van onze ouderraad - november 2012.

Zeker in deze drukke tijden met de Kinderboekenweek, de boerenkoolfuif, het bezoek van de Sint en alle werkzaamheden rond de kerst kunnen we weer volledig rekenen op de inzet van onze ouderraad.

Op deze manier een extra: "Dank jullie wel !"


De decembermaand 2012 met Sinterklaas en kerst  -  foto-impressie.


Schaatsen op Plein 45  -  23 januari 2013.

Eind januari 2013 beleefde Nederland een langere vorstperiode en voor Martine van B. van Mara Home Decorations en tevens oud-ouderraadslid van onze school was dat hét moment om het plein voor het stadhuis om te toveren tot een mooie ijsbaan. Onze leerlingen hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Wat een plezier !Groep 3 naar molen "De Zandhaas" -  5 februari 2013.Carnaval  -  12 februari 2013.


Techniekproject in onze kleuterbouw - 25 februari 2013.


Dammen  -  9 maart 2013.

 

Op zaterdag 9 maart hebben vier leerlingen van onze

school deelgenomen aan het

Noord-Hollands Scholendamkampioenschap

in Purmerend. 

Chiméne, Mees, Sanne en Josephine (v.l.n.r.)

wisten een mooie vierde plaats te behalen

bij dit sterk bezette toernooi.

Goed gedaan, kanjers. 


Gastles techniek in groep 7  -  3 april 2013.

Een docent en enkele leerlingen van het Technisch College Velsen verzorgde een gevarieerde les over techniek.

Op deze manier konden in techniek geïnteresseerde kinderen alvast een beetje kennis maken met de L.T.S. 


Met groep 7 naar kaasboerderij Zeilzicht - april 2013.

Een gezellig uitstapje met de bus naar Zuidschermer. We leerden over alle stappen om te komen van melk tot kaas en bekeken alles wat daar bij komt kijken op de boerderij. 


Koningsspelen - 16 april 2013.

Lang leve onze Koning! Wij hadden we een gezellige en sportieve dag met een lekker ontbijt en leuke spelletjes.


Staal krijgt kleur  -  17 t/m 19 mei 2013

Onderstaand artikel is een gedeelte van een krantenbericht van 25 april 2013 met enige toevoeging van ons :

 

Op de Franciscusschool gebeurt sinds vorige week iets bijzonders. Ieder jaar wordt er schoolbreed gedurende een periode van ongeveer 6 weken aandacht besteed aan een kunstzinnig onderwerp als dans, muziek etc. Dit jaar is het beeldende kunst. In iedere groep worden door de leerlingen kunstwerken gemaakt, soms zelfs levensgroot. Dit project dat ondersteund wordt door het kunstencentrum Velsen en kunstenaar Jaap V. krijgt een bijzondere afsluiting. Vanaf vrijdag 17 mei worden de kunstwerken tentoongesteld in het beeldenpark "Een Zee van Staal" in Wijk aan Zee. Tussen de machtige vaak roestbruine kunstwerken in het park komen de kleurige werken van de kinderen te staan. Meer dan 400 kleine kunstenaartjes in de dop werken samen aan een heel gaaf project !


Na de tentoonstelling in "Een zee van staal" waren de stukken nog een tijdje te bewonderen in onze schooltuin.Sportdag midden- en bovenbouw bij Suomi  -  10 juni 2013.


Kleuterfeest  -  13 juni 2013.

De leerlingen van de groepen 1 - 2 vierden hun kleuterfeest deels op het eigen schoolplein en deels in  speeltuin De Veilige Haven. Het feest werd geopend met een spetterend optreden van goed getrainde juffen. Wat een aantal Spartaanse dagen in de sportschool al niet tot stand kan brengen.  Er werd de hele dag in een gezellige sfeer gespeeld en gelachen en dat alles onder leiding van een heel legertje ouders. Ook bij het schminken was het erg druk en de resultaten waren prachtig. Beste ouders, dank voor jullie hulp !! Zonder jullie hulp zouden we dit nooit op deze manier kunnen organiseren. 


Schoolreisje Archeon  -  13 juni 2013


Schoolkamp groep 8 in Egmond-Binnen  -  juni 2013Afscheidsmusical groep 8  -  "Radio GoGo"  -  27 juni 2013.

In deze musical maken we kennis met twee radiozenders; Radio GoGo en Radio X-FM. Radio GoGo verkeert in grote nood. De luistercijfers en inkomsten dalen razendsnel. Daarentegen gaat het supergoed met Radio X-FM. Bij Radio GoGo snapt niemand hoe dat kan. Aan de spectaculaire supersound en flitsende deejays kan het niet liggen. Eén ding is zeker… het probleem móet worden opgelost, want anders is Radio GoGo reddeloos verloren. Het spoor leidt naar de concurrent Radio X-FM én ‘de financial control manager’ van Radio GoGo. We beleefden het allemaal in deze supermusical boordevol muziek en heerlijke spelsituaties.


Afscheid meester Henk de Ruijter.  -  3 juli 2013.

Het gebeurt natuurlijk wel vaker. We nemen afscheid van een collega, omdat hij of zij gaat verhuizen, moet of wil stoppen met werken, een andere baan heeft gevonden of met pensioen gaat. Normaal gesproken nemen we binnen een team dan afscheid tijdens een gezellige bijeenkomst en merkt "de buitenwereld" daar verder weinig van. In dit geval willen we hier een uitzondering op maken, vanwege het mooie afscheidsartikel van de hand van Henk. Niet iedere collega neemt zó afscheid en dit wilden we onze lezers niet onthouden!


Hoera vakantie ! - we zingen "De Zomerblues" -  28 juni 2013.


De groepen van 2012 - 2013