Schooljaar 2009-2010.


Pierloop  -  12 september 2009.

Zaterdag 12 september was het weer zover: het unieke evenement in IJmuiden namelijk de jaarlijkse Pierloop. Ook dit jaar was er weer veel animo bij de leerlingen; we liepen met ruim 100 lopers mee en uiteindelijk behaalden we als school de 2e prijs.

Enkele kinderen werden begeleid door hun ouders, maar in sommige gevallen was het andersom !

Na het startsignaal zette een grote groep zich in beweging en gelukkig waren er dit keer geen valpartijen. Drie kilometer is voor sommige kinderen best wel ver, want af en toe zag je ze even wandelen om bij te komen.

Niels was de snelste loper van de school.

Na de finish liepen veel kinderen naar onze schoolvlag en daar lag een heerlijk appeltje voor ze klaar. Daarna moe, maar voldaan naar huis
Sportdag bij Suomi groepen 3 t/m 5  - 15 september 2009.


Opening kinderboekenweek  -  thema: "aan tafel"  - 7 oktober 2009.

Wat een prachtig thema om weer eens uit te pakken. We openden de kinderboekenweek met een gezamenlijk ontbijt. Eigenlijk zaten we met ruim 400 kinderen aan één tafel te ontbijten. Alle gangen en aangrenzende ruimtes stonden vol met feestelijk gedekte tafels en er was van alles en nog wat te smikkelen. Gave actie !


Bezoek van groep 8 aan PET - 2 november 2009.

Elk jaar bezoeken we met onze groepen acht het PET: promotie evenement techniek. Dit is een prachtige gelegenheid om kinderen al vanaf de basisschool in contact te brengen met allerlei vormen van techniek.  De kinderen kunnen actief deelnemen aan allerlei workshops en zo kennismaken met de techniek en het technisch onderwijs. Voor vele kinderen is dit een waardevolle impuls gebleken om te kiezen voor het technisch onderwijs. 


Schaatsen voor water  -  10 november 2009.

Met schaatsen voor water koppelden we een leuke bezigheid aan een goed doel. De kinderen zochten van tevoren zo veel mogelijk  sponsors en lieten zich sponsoren voor een vast bedrag óf per rondje. Op de ijsbaan in Haarlem probeerde je in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes te schaatsen: hoe meer rondjes hoe meer geld. Op de foto's is goed te zien dat het niet alleen maar hard werken was !  Reuze gezellig op die ijsbaan.


Sinterklaas en kerstmis 2009  -  een foto-impressie.


't is carnaval !!  -  12 februari 2010.


1 april 2010  :  we hebben een nieuwe directeur.

 

Even voorstellen.

 

Mijn naam is Bert M. Op één of andere manier heb ik iets met het thema "water".  Dat kan ook haast niet anders met zo'n achternaam. Ik ben opgegroeid in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Ik woonde met mijn ouders, mijn zus en drie broers in de Alblasstraat, een straat tussen de Rijnstraat en de Maasstraat. De scholen waar ik hiervoor gewerkt heb, liggen in de Amsterdamse Watergraafsmeer en Ouderkerk aan de Amstel en ik verhuis nu naar de Franciscusschool in IJmuiden. U ziet het: het water is overal.

Ik woon sinds twee jaar bovenop een duin in Wijk aan Zee, ben getrouwd met Mieke en we hebben twee zoons. Ik laat mijn oude school met enige weemoed achter, omdat ik het er acht jaar lang erg naar mijn zin heb gehad. Het woon-werk verkeer, dagelijks een rit over de A9, was een mindere kant. Nu ik in IJmuiden ga werken, kan ik ook weer op de fiets naar school. Een heerlijk vooruitzicht.

Ik heb erg veel zin om bij de Franciscusschool te beginnen. Begin vorige maand heb ik met een groot deel van het team kennisgemaakt en diezelfde dag heb ik een ouderavond meegemaakt en enkelen van u ontmoet. Ik had hierover een positief gevoel. Het team maakt de indruk graag een lastige periode af te sluiten en met nieuw elan de draad op te willen pakken. Daarin heeft de interim directeur samen met het team al grote stappen gezet. Ik hoop dat u mij even de tijd gunt mij in te werken. Mijn eerste doel is nu de mensen van de school te leren kennen, nader kennis te maken met het team, de leerlingen en de verschillende geledingen binnen de school. Ik hoor graag wat er leeft, wat er goed gaat en wat verbeterd kan worden.  Ik hecht veel waarde aan goede communicatie tussen ouders en school. U kunt daarom zeer regelmatig een nieuwsbrief verwachten.

U zult mij met grote regelmaat, bij aanvang van de schooldag, bij de ingang van de school zien staan. Liefst schud ik iedereen ter kennismaking even de hand. Mag ik u daarom bij deze al vast symbolisch de hand schudden?  Ik hoop -samen met het team en in samenwerking met u - van de Franciscusschool weer een heel goede school te maken. Het traject daartoe is al goed ingezet en ik ga daar graag met volle energie mee verder.

 

Bert M., directeur Franciscusschool.

                                                                                          (delen uit de kennismakingsbrief van Bert M. - red.).


Finales schoolvoetbal  -  april 2010.

We werden dit jaar verwend; met maar liefst twee teams stonden we op een zonovergoten sportpark Schoonenberg in de finale van het schoolvoetbal. De meisjes van 5/6 verloren helaas van de Beekvliet en werden dus tweede. De jongens van 7/8 wonnen in een spannende wedstrijd en na verlenging met 3-2, ook van de Beekvliet. De prijzen werden dus eerlijk verdeeld.opening en afsluiting thema "muziek "  -  10 en 23 mei 2010.


Schoolreisje naar Drievliet  -  21 mei 2010.Schoolkamp naar Egmond-Binnen  -  juni 2010.

Vier dagen lang plezier bij prachtig weer. Leuke spelen zoals "levend stratego" en "het spel met de Muitersteen", maar ook de kampioenskrijg (auto-trekken, paalwerpen, sprinten), risk (ballon-blazen en met z'n vieren rondrennen in één hoepel), naar het strand en natuurlijk een supergezellige Bonte Avond. Fijne herinneringen!Zomerpicknick  -  18 juni 2010.

Op 18 juni organiseerde de ouderraad voor de eerste keer een zomerpicknick. Het plein was gezellig versierd en overal lagen picknickkleden. Er stonden kraampjes met lekkere broodjes, pannenkoeken, knakworstjes, fruit en drank. Muziek klonk over het schoolplein. Dat het weer niet optimaal was, mocht de pret niet drukken. De kinderen hebben zich prima vermaakt. Compliment aan de ouderraad voor de prima organisatie en een woord van dank voor alle hulpouders. Jullie waren geweldig!


Kleuterfeest -  22 juni 2010.


Musical "de tijdmachine" -  juli 2010.

Dit jaar wederom een zelfbedachte en -geschreven musical. Het verhaal ging over een tijdmachine, die je naar allerlei verschillende werelden kon brengen, zoals o.a. de piratenwereld en de babywereld. Ook nu weer zijn alle dialogen en liedjes zelf geschreven, kleding zelf geregeld, decors en attributen zelf gemaakt.


Afscheid groep 8  -  juli 2010.


De groepen van 2009 - 2010.