Schooljaar 1998-1999.


Pierloop  -  12 september 1998.

Na een week van heel slecht weer was het die zaterdag prima weer voor een hardloopwedstrijd. Onze school was met 61 kinderen ingeschreven. Ze hadden voor de snelste lopers een apart vak gemaakt; deze kinderen kwamen daardoor niet in het gedrang. Onze leerlingen hebben het prima gedaan en  we werden derde bij de schoolwedstrijd. Van onze school waren de drie snelste jongens: Thomas, Timo en Per en de drie snelste meisjes: Wendy, Inez  en Denise. Compliment aan alle lopers voor deze mooie prestatie. Helaas hebben we van dit festijn geen enkele foto. Foto's zijn derhalve meer dan welkom.

(e-mailadres op de homepage).


Gezamenlijk thema "Koken"  -  14  t/m 25 september 1998.

Op 14 september openden de leerkrachten op het schoolplein het thema "koken".  Daarmee werd de start gegeven aan een "lekkere" periode, want in alle groepen werd gekookt, gebakken en gesproken over koken, verantwoord eten, de bio-industrie, eten in andere landen en nog vele andere aan eten gerelateerde onderwerpen. Op 25 september was de feestelijke afsluiting waarbij niet alleen kon worden gekeken naar de kookprestaties van de kinderen, maar er kon ook worden geproefd.Kinderboekenweek  -  thema: "Rap en Rijm"  -  7 t/m 16 oktober 1998.

Op woensdag 7 oktober werd de kinderboekenweek op spectaculaire wijze geopend door de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8,  die een optreden verzorgden op de speelplaats. Eén van de hoogtepunten was de voordracht van het gedicht "De blauwbilgorgel". Gedurende de week hebben we ons bezig gehouden met het maken van rijmpjes en andere dichtvormen en er werd menig maal opgetreden voor eigen - en andere groepen. Ook de boekenmarkt waarbij de kinderen alvast konden kennismaken met de nieuwe boeken was een succes. Dat zorgde ervoor dat de leerlingen van de Franciscusschool in totaal voor fl. 2500,=  aan boeken aanschaften. Tien procent van deze opbrengst is voor de school en dat betekent dus weer een welkome aanvulling van de boekenvoorraad in ons studiecentrum.Korfbaltoernooi  -  19 en 20 oktober 1998.

Natuurlijk deed de Franciscusschool ook dit weer mee met het traditionele korfbaltoernooi in de herfstvakantie en wel met twee teams van de groepen 5/6 en één team van de 7/8. Het eerste team van de groepen 5/6 bereikte een verdienstelijke 3e plaats en het team met onze oudste leerlingen werd vierde. Een mooie prestatie!Het rapport  : van oud naar nieuw  -  december 1998.Maquette van groep 7  -  6 november 1998.

Groep 7 deed dit jaar mee aan een maquette-bouwwedstrijd. De opdracht was het bouwen van een vakantiedorp. We maakten een winkelcentrum, zwembad, huisjes, bar/restaurant, disco en een bootverhuur, maar ook wegen, bruggen en auto's. Enkele vaders en moeders waren steeds aanwezig om ons te helpen. Op vrijdag 6 november werd de maquette ingeleverd en helaas vielen we niet in de prijzen. Wel kregen we een oorkonde en een gereedschapskist als troostprijs. Het was een heel leuke activiteit.Boerenkoolfuif  -  november 1998.

Het was weer zover !  De vorst was over de boerenkool, dus konden we weer de traditionele afsluiting van het schooltuintjesproject gaan vieren met groep 7. Eerst lekker genieten van een bordje boerenkool met worst en daarna lachen om de toneelstukjes en gezellig een dansje maken. Boerenkoolfuif ?  Altijd leuk !Carnaval  -  "Wat een leuke koppies !" -  februari 1999.


Afscheid van directeur Wil V.  -  maart 1999.


Schoolkamp groep 8  -  Egmond-Binnen  -  juni 1999.

Een topweek! Maandag onder heerlijke weersomstandigheden naar Egmond-Binnen gefietst. Op dinsdag en woensdag was het weer zo mooi dat we eigenlijk de hele dag op het strand zijn geweest: lekker zwemmen, leuke spelletjes doen, zandkastelen en knikkerbanen bouwen en vooral genieten. De bonte avond was bijzonder geslaagd en we gingen door tot in de kleine uurtjes. Vrijdag vroeg in de middag waren we weer veilig in IJmuiden na een zeer geslaagde kampweek. (De kwaliteit van de foto's is helaas niet optimaal;  we hebben ze uiteraard toch geplaatst, want het zijn de enige die we hebben - red.)Kleuterfeest -  over koningen en prinsessen  -  juni 1999.Wat een probleem! De prinses hoort natuurlijk te trouwen met een prins, maar .........ze is verliefd op de bakker. Alleen weet niemand waar de bakker is, dus moet iedereen op speurtocht richting de speeltuin.


Uiteindelijk vinden ze de bakker in de speeltuin, maar wat is er aan de hand? De bakker heeft erg veel verdriet, omdat de prinses met een prins moet trouwen. Hij bedenkt een slim plan en bakt een heerlijke taart voor de koning en hij belooft dat hij dat elke dag zal doen. Als de koning dat hoort, mag de bakker toch met de prinses trouwen .........Hoera! Ze leven nog lang en gelukkig.

Sponsorloop voor de Cliniclowns - 15 juli 1999.

Donderdagmiddag 15 juli 1999 deden alle leerlingen van de Franciscusschool mee aan een sponsorloop ten bate van de Cliniclowns. Rond de school was een parcours uitgezet voor de midden- en bovenbouw, terwijl de kleuters en de onderbouw hun best deden op een korter rondje uitgezet op de speelplaats. 

Iedereen zette echt het beste beentje voor; eerst bij met zoeken van sponsors en natuurlijk daarna bij het rennen van de rondjes. In één uur tijd probeerde elke leerling zo veel mogelijk rondjes te lopen en dat lukte wonderwel. 

Wat waren de leerlingen trots toen bleek dat de opbrengst maar liefst fl. 9176,35 (guldens dus - red.) was, hetgeen omgerekend neerkomt op bijna € 4200,=. Veel dank aan de ouderraad voor het verzorgen van de drink- en stempelposten.

En ook de allerjongsten
En ook de allerjongsten
zetten hun beste beentjes voor.
zetten hun beste beentjes voor.


Afscheidsmusical groep 8  -  "Bosolei"  -  19 en 20 juli 1999.

De musical begint met het slotlied van de afscheidsmusical. Het slotaccoord heeft nauwelijks geklonken of Thijs de Boer sommeert zijn dochter Marjolein onmiddellijk het podium te verlaten. Hij heeft verschrikkelijke haast om op tijd de gereserveerde vakantiebestemming in Frankrijk te bereiken. Marjolein baalt ongelooflijk, moeder Patricia schaamt zich dood en broertje Tobias moet héél nodig.  "De perfecte stemming " om circa 1000 kilometer in een volbeladen auto naar camping "Le Beau Soleil" te racen. Bij de Boulevard Peripherique, de gevreesde rondweg om Parijs, gaat het fout. Patricia roept iets te laat "Rechts!!". Hierdoor rijdt het gezin de Boer 375 kilometer om en arriveert vele uren te laat op de camping. De allermooiste gereserveerde plaats is aan een ander Nederlands gezin gegeven. Er is nog één plekje....naast de toiletten! 

 

Al snel vinden Patricia, Marjolein en Tobias de weg op de heerlijke Franse camping. Thijs niet. Zijn pogingen om rustig zijn krant te lezen worden verstoord door veel vliegend en kruipend ongedierte. Wat had hij zich de vakantie anders voorgesteld! Patricia badmintont er de hele dag vrolijk op los. Tobias maakt leuke vriendjes en Marjolein....? Marjolein zit bij het zwembad met jongens. Met jongens !!! Thijs knapt uit zijn vel als hij dat hoort. Wat denken ze wel...zijn dochter !! Patricia adviseert Thijs zich een tikkie rustig te houden en Marjolein een beetje haar gang te laten gaan. Wat had hij zich de vakantie anders voorgesteld!!

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor een bruisende feestavond in volle gang. Alle campinggasten worden uitgenodigd om een optreden te verzorgen, waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. De optredens zullen worden afgewisseld  door een "Miss en Mister Beau Soleil verkiezing". Iederen doet mee.......ook Thijs! Patricia heeft hem op slinkse wijze weten over te halen. De avond is fantastisch: spetterende optredens en een dolkomische M&M-verkiezing.  Als later op de avond Wouter al te close met Marjolein danst, springt Thijs tussenbeide. de situatie dreigt uit de hand te lopen, wanneer de twee kemphanen het "buiten gaan uitpraten". Iedereen houdt de adem in, maar barst in gejuich uit als Thijs en Wouter omarmd binnenkomen.  Toch nog een HAPPY END ! Afscheidslied van de ouders van groep 8 voor alle leerkrachten  -  19 juli 1999.

Nooit eerder vertoond: de ouders van de kinderen van groep 8 zongen na afloop van de musical een afscheidlied.Afscheid groep 8  -  juli 1999.


De groepen van 1998 - 1999.