Schooljaar 1975-1976.


Doopsel op school  -  1975

Een unieke en bijzondere gebeurtenis: Martijn, de zoon van meester Gerrit van H. is gedoopt op school in het bijzijn van zijn ouders, grootouders en familie en de hele klas. Een lezing en een stukje muziek werd door de leerlingen verzorgd. Verjaardag meneer Henk de Ruijter.  -  31 januari 1976Boomfeestdag 1976.

De Stichting Nationale Boomfeestdag organiseerde op 17 maart 1976 het planten van bomen in de Eikenstraat en de Popelstraat. Er werd verzameld op Plein 45 en van daaruit gingen we de buurt in. Vele bomen hebben de leerlingen deze dag geplant. Er werd hard en met veel plezier gewerkt, zelfs met één hand in het gips. Als de boom eenmaal stond, gaf dat een heel voldaan gevoel.
Schoolvoetbal - april 1976


Interviews   -  met juf Ronny S. en het hoofd meneer B. - mei 1976.
Huwelijk  -  15 juni 1976.

 

 

 

Op 15 juni 1976 trouwden onze juf Hanny Tuijn met meester Reinier van den Berg en ze kwamen voor de plechtigheid nog even langs in de klas. 


Schoolreis 1976  -  Den Helder.Honderd jaar Noordzeekanaal  -  1976

In 1976 bestond het Noordzeekanaal 100 jaar. In IJmuiden vonden allerlei feestelijkheden plaats . De leerlingen van de 5e en 6 e klassen van de basisschool ontvingen allemaal de Kanaalkist. In het kistje zaten wat voorwerpen en teksten die met het kanaal te maken hadden en de Kistkrant. Later dat jaar ontvingen de scholen een lespakket voor alle bovenbouwleerlingen met informatie, verhalen en opdrachtjes samengesteld door een groep leerkrachten van de IJmuidense basisscholen. Sommige leerlingen hebben het kistje nog steeds, zoals Arthur W. 


Schoolkamp 1976 - Austerlitz.

Het schoolkamp is al een zeer oude traditie op de Franciscusschool. In 1976 gingen we van 18 t/m 21 mei naar Austerlitz. Luxe, met de bus er naar toe. We maakten eerst een tussenstop in de Flevohof, alwaar we een informatieve speurtocht deden, want het blijft ook tijdens kamp een beetje school. Ook het recreatiedeel werd gelukkig bezocht. Gedurende de week waren er verschillende activiteiten zoals het Indianenspel, de lintjesspeurtocht, een wandeling naar de piramide van Austerlitz met een speeltuin en een kermis en natuurlijk de sportdag. Verder was er uiteraard voldoende vrije tijd. Het kon niet op, want op de terugweg werd ook nog een bezoek gebracht aan dierenpark Amersfoort. Na zo'n intensief schoolkamp is het niet zo vreemd dat het merendeel, ja ook de leiding, in de bus in slaap viel. Al met al een onvergetelijke ervaring!
De kinderen schreven toentertijd een verslag van verschillende gebeurtenissen en die verslagen werden vervolgens gepubliceerd in de schoolkrant. Wat een leuke herinnering.Klas 5 van 1975 op reünie in 2015.De groepen van 1975 - 1976.