Schooljaar 1986-1987.


Het ene afscheid is het andere niet ......

Ieder jaar nemen kinderen afscheid van de basisschool, maar niet elk afscheid is hetzelfde. Hierbij treft u een heel bijzondere afscheidsbrief aan van een jongen die in 1987 onze school verliet. We hebben de naam van de afzender uiteraard niet vermeld, want daar gaat het niet om; het gaat om de prachtige en ontroerende woorden. Hier doe je voor als onderwijzer !


Afscheidsmusical  -  "Het spoor van Bijster" -  juli 1987.

Na het openingslied Schoolreis levert het uitzwaaien van de ouders de nodige komische taferelen op. Eénmaal in de bus wordt in de medley Stars on fourty-bus een aantal traditionele busliedjes gezongen. Na de aankomst en het opzetten van de tenten zien we hoe er tijdens het speciale Eet-vers wordt gegeten.
Het bosspel overbrugt de periode naar de bonte avond. Tijdens dit festijn kunnen de kinderen iets van zichzelf laten zien. Natuurlijk slapen de kinderen niet direct. Het ''Keetlied' mondt uit in een kussengevecht. Nadat de meester 'woedend' zijn kroost naar bed heeft gejaagd, wordt hij door twee geheimzinnige figuren uit zijn tent ontvoerd. De volgende morgen wordt de vreselijke ontdekking gedaan. Het geroep in 'Het Zoeklied' laat de boswachter opkomen. Hij constateert dat de tent van de meester bovenop 'Het spoor van Bijster' staat. Gelukkig wonen in het dorp enkele Engelse superspeurders. In 'The detective-song' bezingen zij hun talenten. "Genoeg getreuzeld", vindt Anja. "We moeten de meester vinden". De zoekactie leidt naar het boswachtershuis. Daar vindt de verrassende ontknoping plaats. In het lied 'De Basic-school-blues' zingt de meester over zijn 'beklagenswaardige bestaan'. Hiermee geeft hij tevens aan hoe de 'ontvoering' in elkaar zit. Nadat is opgemerkt dat de buschauffeur rijkelijk laat is, bezingen de kinderen in het slotlied 'Overstappen' dat zij in 'een andere bus' verder gaan richting het voortgezet onderwijs.



De groepen van 1986 - 1987.