Schooljaar 1995-1996.

Pierloop  - 9 sept. 1995.

Elk jaar is er erg veel animo vanuit de kinderen om mee te lopen met de Pierloop en de Franciscusschool heeft dan ook bijna altijd de grootste groep lopers: in 1995 maar liefst 67 enthousiaste kinderen. De scholenprijs wonnen we net niet, maar een tweede plaats was ook prima. We hadden dit jaar bij de meisjes wel een geweldige uitslag. Petra  won de 3 km. in de prachtige tijd van 12 min. en 56 seconden en slechts 16 seconden later kwam Brenda op de tweede plek binnen. Een mooi Franciscus podium. Complimenten, dames !

Foto's kinderboekenweek  -  "Beestenbende" - 4 t/m 14 oktober 1995.

"De dierenartsen".

Schoolkorfbal  -  herfstvakantie  -  23 en 24 oktober 1995.

Een krantenbericht: "Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi in de gemeente Velsen is weer in de herfstvakantie afgewikkeld. Sporthal Zeewijk stond twee dagen bol van de spanning. Aangemoedigd door vele supporters streden de bovenbouwgroepen van de basisscholen van Velsen om de eer. De Franciscusschool was bijzonder succesvol. Blijkbaar is er speciaal op geoefend. Zowel de eerste prijs in de categorie groep 5/6 als de eerste prijs voor de categorie 7/8 ging naar deze school na twee spannende finales." Compliment aan onze kanjers !!

Gezellige foto's van de decembermaand  - Sint, de musical en het kerstdiner.

Prima ouder-initiatief; dank je wel Bertha.             februari 1996.

Geen spelletjes, maar het feest ging door  -  "Alaaf!!"  -  16 februari 1996.

Schoolbasketbal  -  Meisjes 3 keer op rij kampioen !  -  26 en 27 februari 1996.

Nieuwe rage: flippo's en 24-game - voorjaar 1996.

Op elke school in Nederland en zeker ook op de Franciscus greep deze nieuwe rage in het voorjaar van 1996 fors om zich heen. De flippo's werden geruild en het spelletje "24" werd op grote schaal gespeeld. Net als bij andere rages was het na een korte tijd weer rustig.