Schooljaar 2001-2002.


Dag Wendy en dag Peter.

 

Op 30 juli 2001 werden wij opgeschrikt door het bericht dat onze lieve collega juf Wendy op 23-jarige leeftijd was omgekomen bij een verkeersongeluk.

Een kanjer van een kleuterjuf,

een supercollega.

Ruim drie maanden later, op 10 november, moesten we onverwachts afscheid nemen van onze zeer gewaardeerde collega, meester Peter , slechts 42 jaar oud.

Peter was onze gymleerkracht. Een hartstilstand tijdens het voetballen

werd Peter noodlottig.

Een kleuter bij het overlijden van Peter:

"Gaan alle meesters en

juffen nu dood?"Pierloop - september 2001Kinderboekenweek  -  thema: hobbies  -  oktober 2001.
Sinterklaas  -  december 2001.

Natuurlijk was de Sint ook dit jaar weer bij ons op de Franciscus en het werd een spetterend feest met bezoekjes aan de bovenbouwgroepen, muzikale en sportieve opvoeringen, leuke toneelstukjes en een swingend optreden van de Pietenband.


Kerstmusical  -  "Het meisje met de zwavelstokjes"  -  december 2001

De twee straatmuzikanten Tinus en Jacob spelen op hun klarinet en accordeon. Het meisje zingt met ze mee. Wanneer ze met de pet rondgaan wordt deze rijkelijk gevuld. Maar als het meisje om haar deel vraagt, wordt ze afgescheept met een fooi. Ook haar pogingen om zwavelstokjes te verkopen aan de voorbijgangers leveren weinig op. Zelfs de Kerstman, die als 'gulle gever' bekend staat, schenkt het arme meisje geen geld of cadeaus. Dan besluit ze, verkleumd van de kou, een zwavelstokje af te steken. Hierbij gebeurt iets wonderbaarlijks. Ze komt terecht in een soort droomwereld met aardige mensen, heerlijk eten en een warme kachel.Kerstviering in groep 8 - december 2001.


en ook enkele gezellige beelden uit andere groepen ..........


Basketbal  -  dubbel kampioenschap  -  19 februari 2002.
Carnaval  -  ons team  -  februari 2002.


Bijzondere weeksluiting  -  mei 2002.

Bij meester Hans Pullens in de klas zaten drie jongens, die allen muziekles volgden. Ze speelden saxofoon, drums en gitaar. Meneer daagde hen uit om als band een keer op te treden bij de weeksluiting. En zo geschiedde: een eenmalig optreden op het podium in het documentatiecentrum. Leuk om mee te maken.


Kleuterfeest  -  thema: "piraten".  -  juni 2002.Schoolkamp groep 8  -  Limmen  -  27 t/m 31 mei 2002.


Einde schooljaar: project "Dit is mijn leven"- juli 2002.

Midden jaren 70 is op initiatief van het toenmalige team een begin gemaakt met het schoolverlatersproject "Dit is mijn leven". Tijdens de laatste maanden in groep 8 werd er behoorlijk wat tijd vrij gemaakt om te werken aan dit unieke project.  Uniek, want het is door het team van de Franciscus zelf bedacht en steeds verder uitgebreid. Bij sommige kinderen is het wel een heel lijvig boekwerk geworden, waaraan met veel inzet en liefde is gewerkt. Een prachtige en blijvende herinnering.


Afscheidsmusical groep 8  -  "Ingeblikt" -  juni 2002.

Een komische musical over een beginnende popgroep en een heel foute hondenvoerfabrikant.


Afscheid groep 8  -  26 juni 2002.


De groepen van 2001 - 2002.