Schooljaar 2022-2023 (mei - juli)


Groep 8a op bezoek in het bunkermuseum  -  16 mei 2023.

 

Het Bunkermuseum IJmuiden ligt verscholen in een hoek van de oorspronkelijke Kust Artillerie positie Heerenduinen.

Vanuit deze positie werd de IJmuidense havenmond verdedigd en daarmee de toegang tot de haven van Amsterdam. 

Het museum bestaat uit zes grotendeels ondergrondse bunkers. In deze bunkers kijk je je ogen uit naar de enorme collectie die staat opgesteld. 

Deze variëert van een Duitse veldfles tot een tweepersoons duikboot.

(tekst afkomstig van de website van het museum - red.) 


Vandaag in de Jutter  -  25 mei 2023.

"Kampioenen, kampioenen, kampioenen!" Luid zingend met een grote glimmende beker in de hand verlieten de meiden van groep 5/6  van de Franciscusschool de sportvelden van      FC VVC in Nieuw-Vennep. 

 

De meiden zijn euforisch en daar hebben ze een goede reden voor: ze zijn regionaal schoolvoetbal kampioen.  Met maar liefst 0-12 wonnen deze dames de finale. Met deze overwinning heeft het team zich geplaatst voor de districtsfinales op 31 mei. 

Ze hebben er zin in! "Ook daar gaan we weer knallen, want we willen op 23 juni namelijk heel graag naar de landelijke finales op het KNVB-sportcentrum in Zeist."


Niet vermeld in de Jutter, maar net zo belangrijk !!


Ook de dames van de groepen 7 en 8 zijn er bij hetzelfde toernooi met de hoofdprijs vandoor gegaan en ook zij zullen op 31 mei aantreden voor de finale .
Ook de dames van de groepen 7 en 8 zijn er bij hetzelfde toernooi met de hoofdprijs vandoor gegaan en ook zij zullen op 31 mei aantreden voor de finale .

Beide teams hebben ook tijdens de finales van 31 mei hun beste (voetbal-)beentje voorgezet, maar helaas is de landelijke finale op Zeist niet bereikt. Desalniettemin zijn we supertrots op onze dames. Een dik compliment voor alle speelsters van de groepen 5 t/m 8 en een speciaal woord van dank voor alle coaches en begeleiders voor hun niet-aflatende inzet, motivatie en enthousiasme. Jullie zijn een essentieel onderdeel van dit succes !!


De groepen drie tussen de kleine beestjes  -  26 mei 2023.

 

De groepen drie brachten vandaag een bezoek aan het Pieter Vermeulenmuseum om nader kennis te maken met de kleine beestjes om ons heen.

 

"De expositie laat kinderen kennis maken met vele dieren die in tuinen leven, zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, bijen, pissebedden en duizend-poten, maar ook egels en verschillende vogels."

(tekst afkomstig van de website van het PVM - red.)

 


Heet !!!!   -   16 juni 2023.

De buitentemperatuur liep tegen de 30 graden en in school was het voor het gevoel nog warmer.

Die omstandigheden vragen om een waterfeest. Dus badkleding aan, handdoek mee en alles wat water kan bevatten en waarmee je anderen nat kunt spuiten in de aanslag en gaan  ............  dit blijft een leuke activiteit!


Schoolkamp groep 8 in Egmond -  19 t/m 21 juni 2023.

Het schoolkamp was dit jaar wederom in Egmond, maar op een andere locatie nl. in de Stayokay.                                    Een heerlijk huis met allerlei mogelijkheden om je prima te vermaken en dat is goed gelukt.

We hebben verschillende spelen gedaan, ook 's avonds en in de nacht en wat heerlijk dat we met dit warme weer het strand zo lekker dichtbij hadden. Verder hebben we ons prima vermaakt in de kano's en op de laatste dag in het zwembad. Eén van de hoogtepunten was natuurlijk wel de Bonte Avond. Dit is weer een fijne herinnering ! 

Een speciaal woord van dank aan de ouders, die ons bij de diverse onderdelen hebben geholpen. Top !


Sportdag groepen 3 en 4 op tennispark Groeneveen  -  23 juni 2023.

Wat was het een geslaagde sportdag! De kinderen hebben 15 verschillende activiteiten gedaan, die begeleid werden door de kinderen van groep 8.  Sponzenloop,  mastermind, kwartet en allerlei andere leuke spellen werden uitgezet door Meester Maarten. Ik heb genoten van alle blije (en soms wat oververhitte) koppies, de goede samenwerking binnen de teams en het sportieve gedrag. Ze hebben het allemaal top gedaan! (tekst juf. Sanne - red.)

De groepen 5 t/m 7 hadden hun sportdag dit jaar weer op de atletiekbaan van Suomi. Een fotoimpressie. 


Spannend!  ...   In de ambulance  -  30 juni 2023

Onze jongste leerlingen sloten het project over "je lichaam" af met een kijkje in een ambulance.

En ja.......ook de sirene mocht even aan. 


De groepen 4 en 5 kunstzinnig bezig  -  3 juli 2023.

Onze school maakt al geruime tijd gebruik van de diensten van CMK: Cultuureducatie met kwaliteit.

Het doel van CMK is dat kunst en cultuur binnen het lesprogramma van de (basis) scholen een vast plaats krijgt en de vakdocenten van CMK ondersteunen hierbij dus de leerkrachten van de school.

 

Deze weken zijn de groepen 4 en 5 aan de beurt.

De eerste twee lessen hebben de kinderen gewerkt aan het maken van versieringen horend bij het Japanse Tanabata-festival, dat op 7 juli groots gevierd wordt in Japan. De volgende lessen gaan over het Chinese Nieuwjaar, waarbij er draken worden gemaakt. Hierbij een mooie foto-impressie. 


Poly teistert IJmuiden  -  5 juli 2023.

Op woensdag 5 juli werd Nederland getroffen door één van de zwaarste zomerstormen ooit.

In IJmuiden werd de hoogste windsnelheid gemeten: 146 km/uur.

Bijna orkaankracht en ook rond onze school waren de gevolgen goed zichtbaar.


Afscheidsmusical groep 8  -  17 juli 2023.

De leerlingen van de groepen 8 verrasten ons met maar liefst twee schitterende uitvoeringen van deze vermakelijke musical. Een groot compliment voor alle spelers en betrokkenen !!

 

Presentatoren Bob Babbel en Shirley Shine doen hun uiterste best, maar het programma is een drama! 

Dan wijzigen de zenderbazen het format en lijkt de uitzending toch een succes te worden. Maar wie zijn die gemaskerde juryleden en wat proberen ze te verbergen? 

 

Dank aan alle personen die ons bij de voorbereiding en tijdens de uitvoering hebben geholpen !!

Allereerst onze fantastische cast ......

Een foto-impressie van de twee uitvoeringen ......

En als laatste afscheid nog even op de foto met de juf(fen) .........


Afscheidsfoto  2022 - 2023.


De groepen van 2022 - 2023.