Schooljaar 2000-2001.


Pierloop  -  september 2000.

Wederom een succesvol jaar voor de Franciscusschool: we wonnen de scholenprijs en ontvingen dus weer een mooi buitenspeelpakket. Helaas is dat alle informatie die we hebben; geen individuele uitslagen en geen foto's.

Als u ons kunt helpen, vindt u de contactgegevens op de homepage. Aanvulling is altijd welkom!


Kinderboekenweek  - "Driftkikkers, feestneuzen, helden."  -  4 t/m 14 oktober.

Ook deze kinderboekenweek natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten rond het thema.

De opening werd op 4 oktober verricht door het team in het bijzijn van ouders en kinderen.

De gezellige decembermaand: Sint en het kerstspel "Scrooge" - dec. 2000


Concrete nieuwbouwplannen - januari 2001.

In 1993 dachten de "heren geleerden" nog dat de Franciscusschool kon volstaan met 9 lokalen, maar al heel snel bleek dat het lang niet genoeg was. De plannen voor uitbreiding volgden spoedig, want lesgeven in de oude Franciscus was niet meer verantwoord. Als tussenoplossing kwamen er 4 noodlokalen en maakten we gebruik van de oude Adelbert Huishoudschool, die grensde aan de oude Franciscusschool.  In januari 2001 werden de definitieve plannen voor uitbreiding gepresenteerd en konden we ons verheugen op de nieuwe Franciscus. Een prachtig ontwerp!


Carnaval  -  februari 2001.


Kleuterfeest  -  thema: "op reis".  -  juni 2001.

Reizigers helpen die de weg kwijt zijn, op weg naar speelland echt de grens over gaan en dan mensen uit allerlei landen tegenkomen, spelletjes spelen........... enkele onderdelen van een supergezellige, zonovergoten dag.

Schoolkamp groep 8  -  Groet  -  april 2001.

Onze vaste kamplocatie was gedurende een aantal jaren veranderd in een AZC (asielzoekerscentrum). We moesten dus op zoek naar een ander onderkomen en vonden dat in Groet bij Schoorl. Een prachtig kamphuis met veel ruimte eromheen met duinen en bos in de buurt. Het was wel een stuk verder fietsen, maar dat hadden we er graag voor over. April was nog wat vroeg, dus het was wat koeler, maar dat hield ons niet tegen om elke dag lekker buiten te spelen, fietsen, lachen, speuren enz. We hebben een heel gezellig kamp gehad.


Schoolreisje naar Walibi Six Flags - juni 2001.Afscheidsmusical groep 8  - "Big boat" -  juli 2001.

Wat doe je als je een schip erft van 6 miljoen euro? Dan wil je er natuurlijk mee gaan varen! Dat is precies wat de sullige Bob Bodegrave besluit te doen, als hij te horen krijgt dat een onbekende oud-oom hem zijn jacht heeft nagelaten. Het schip ligt in de kleurrijke haven van Saint Tropez en blijkt nog groter te zijn dan hij had verwacht. BIIIG BOAOAOAT! roept hij verbaasd uit en... het schip heeft meteen een naam. Voorbijgangers komen er nieuwsgierig op af, want Big Boat, dat is toch die hype, dat te gekke televisie programma waarbij deelnemers geen contact mogen hebben met de buitenwereld en dag en nacht door camera's worden bespied...?! De louche Stuur(man) en Boots(man) worden hierdoor op een briljant idee gebracht en er begint een reis vol komische misverstanden, spanning en romantiek.


Afscheid groep 8  -  juli 2001.


De groepen van 2000 - 2001.